Сити и Барса влизат в битка за талант на Аталанта

Робин Госенс е трансферна цел на двата клуба

Сити и Барса влизат в битка за талант на Аталанта

Манчестър Сити и Барселона може да влязат в трансферна битка за подписа на левия бек на Аталанта Робин Госенс. И двата клуба имат сериозен интерес към него и ще направят опит да го вземат в редиците си, пише "Sport".

26-годишният германец направи няколко много силни сезона за бергамаските, като това не остана незабелязано от грандовете, както и от националния селекционер Йоаким Льов, който все по-редовно го вика в Бундестима, като го включи и в състава за Евро 2020. Той обаче едва ли ще остане още дълго на стадион "Гевис".

Манчестър Сити не крие интереса си към Госенс, но в клуба ще отправят оферта за него, само ако се разделят с някой от настоящите си леви бекове. Говори се, че от "Етихад" ще си тръгне Александър Зинченко, така че Госенс може да заеме неговото място.

В Барса също усилено търсят ляв бек, тъй като Жорди Алба вече е на възраст, а Жуниор Фирпо така и не убеди, че може да се справи на нужното ниво.

От Аталанта са склонни да преговарят за евентуална продажба на Госенс, но в клуба ще искат да получат поне 40 милиона евро за правата му.

Германецът изигра блестящ сезон за бергамаските, като записа 44 мача във всички турнири, в които се отчете с 12 гола и 8 асистенции.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки