Петър Лесов: Ако Станимира разгърне потенциала си, квотата е сигурна

Многократната европейска и световна шампионка ще атакува следващата седмица място на най-големия спортен форум на планетата

Петър Лесов: Ако Станимира разгърне потенциала си, квотата е сигурна

Личният треньор на Станимира Петрова – олимпийският шампион Петър Лесов, изрази увереност в спечелването на олимпийска квота за Токио.

Многократната европейска и световна шампионка ще атакува следващата седмица място на най-големия спортен форум на планетата.

Родната звезда ще се изправи на старта при 57-килограмовите срещу полякинята Сандра Крук. За да си гарантира квотата, Станимира трябва да запише две победи и да се класира на полуфиналите. Първите 6 в категорията ще вземат виза за Токио.

„Много съм доволен от прогреса, който показва Станимира в последните седмици. Все по-близо е да достигне до максималната си форма. Ако тя успее да разгърне потенциала си, квотата й е сигурна. Всичко зависи от нея. Направихме добра подготовка, в последния месец не сме спирали да тренираме. Помагаха ни и младежките национали, а тази седмица с нея тренира и най-силната косоварка Дониета Садику, така че съм доволен като цяло. Здрава е, дано в оставащата седмица да не ни мине черна котка път”, коментира олимпийският шампион Петър Лесов.

Квота в Париж ще атакуват още Стойка Кръстева при 51-килограмовите и Аслъхан Мехмедова в категория до 60 кг. Те се готвят под наставленията на Ангел Ангелов и Фикрет Ереджебов.

Кръстева, която е двукратна европейска шампионка и двукратна световна вицешампионка, вече постигна една победа на квалификацията. Тя надделя в Лондон преди малко повече от година над французойката Васила Лхадири.

Това означава, че Стойка може да си осигури квотата с един успех. От нея я дели рускинята Светлана Солуянова, с която ще мерят сили на 1/4-финалите. Дори и при загуба обаче Кръстева остава с шанс за виза, но вече е зависима от резултатите на останалите боксьорки до финала. Квоти печелят първите 6 в категорията.

От своя страна Мехмедова ще дебютира в турнира в Париж. В първия кръг тя ще боксира с гъркинята Николета Пита. При успех тя ще се изправи срещу косоварката Садику или шведката Агнес Алексиусон в директен двубой за квота за олимпиадата.

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки