ОФИЦИАЛНО: Масимилано Алегри се завърна в Ювентус!

Под негово ръководство отборът спечели пет титли на Италия

ОФИЦИАЛНО: Масимилано Алегри се завърна в Ювентус!

Масимилиано Алегри е новият треньор на Ювентус!

От клуба уточняват, че специалистът се завръща в клуба, който познава много добре и с който няма търпение да започне ново пътешествие.

По време на първия си престой Алегри стана 5 пъти шампион на Италия, спечели 4 пъти Купата на страната и два пъти Суперкупата. 

Под негово ръководство отборът игра два финала в Шампионската лига, а ето и какво заявиха сега от Ювентус в комюнике, озаглавено “Добре дошъл отново вкъщи, Макс!”:

“Масимилиано Алегри отново е треньор на Ювентус. Алегри заварва пейка, която познава много добре, както и клуб, с който има взаимна обич. Днес започва ново пътуване помежду им, насочено към нови цели. Това, което той постигна в първото си приключение в Ювентус, е записано в клубната история: пет Скудета, четири дубъла с Купата на Италия, две Суперкупи на Италия и два финала в Шампионската лига в едва три сезона. Всичко това беше в резултат на епични подвизи както в Италия, така и в Европа. Преди две години се сбогувахме със съобщението: “Самата история”. Посланието на гърба на фланелката, която президентът Андреа Аниели с прегръдка даде на Масимилиано Алегри. На тази фланелка въпросните две думи обхванаха преживяването на Алегри в Юве. Красотата на историята обаче е, че тя никога не свършва. Във футбола това означава идея, която е част от нашето ДНК: най-добрата победа е следващата. Винаги. Сега сме готови да започнем отначало с Алегри. Да изградим нашето бъдеще заедно с неговия огромен професионализъм, моралната му сила и брилянтните идеи на треньор, който умее да размесва картите както на терена, така и извън него. С усмивка, което му е нещо като запазена марка. Със своя начин на разбиране на футбола с леснота, със своя стремеж да омаловажава проблемите и с отговорността да се наслаждава на всеки красив момент, който Ювентус може да даде и ще даде. Нека отново да започнем заедно. Нека отново да започнем с Макс. Добре дошъл у дома, тренер!”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки