Хумелс: Готов съм отново да бъда лидер на Германия

"Печеливш манталитет е хубав термин, но всичко е свързано с влагането на страст и усилия във всяка тренировка", каза защитникът

Хумелс: Готов съм отново да бъда лидер на Германия

 Oпитният защитник Матс Хумелс е готов да играе лидерска роля на Европейското първенство, след като се завърна в националния отбор на Германия след "болезнено" двугодишно отсъствие, както той се изрази. 32-годишният футболист, заедно с друг национал - Томас Мюлер, бяха повикан за първи път от 2019 година насам, след като селекционерът Йоахим Льов промени решението си да не залага на тях.

 
"Томас и аз винаги сме били горди да сме част от състава и ни боли за това, което се случи през 2019 година - каза Хумелс, който спечели Купата на Германия с Борусия (Дортмунд). - Но си бях поставил за цел да се върна отново в отбора. Исках да го направя от амбиция, но и заради честта да играя за Германия".
 
 
"Печеливш манталитет е хубав термин, но всичко е свързано с влагането на страст и усилия във всяка тренировка. Томас и аз сме играчи, които го правят, но не сме единствените. Искам да поема задачата на лидер", каза още Хумелс .
 
Германия ще изиграе две контроли преди началото на турнира - срещу Дания в сряда и срещу Латвия на 7 юни. "Тези мачове са изключително важни. Не искаме да имаме лека тренировка, а да играем така, както искаме да играем на Евро 2020. Искаме от първата минута да поемем контрола и да имаме еднакъв интензитет и качество също в началото на турнира", добави Хумелс.
 
 
Германия стартира срещу световния шампион Франция в първия си мач от Евро 2020, след което ще играе с Унгария и Португалия. В момента “маншафтът” е на подготовка в Австрия. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки