ОБЗОР: Марек победи Вихрен в последния си мач и влезе във Втора лига

Вижте какво се случи във финалния кръг на Югозападната Трета лига

ОБЗОР: Марек победи Вихрен в последния си мач и влезе във Втора лига

Изиграха се последните девет мача от настоящото първенство а ЮЗ трета лига по  терените на територията на Югозападна България.

Отбелязани бяха общо 33 гола, от които 26 от футболистите на домакините и 7 на гостите.

На стадиона в Ботевград местният Балкан победи Надежда Доброславци с 4:1. Головете за отбора на домакините отбелязаха Кристиян Ковачев-два и по един Здравко Атанасов и Николай Миков. За гостите точен бе Жулиан Манолов. С тази победа отборът на Балкан зае почетното 6-то място, а този на Надежда – 11-то.

В Сливница местният Сливнишки герой победи Велбъжд Кюстендил с 6:1. Головете за отбора на домакините отбелязаха Марио Йорданов-два и по един Денислав Минчев, Радослав Илиев, Неделин Асенов и Викторио Георгиев. Почетното попадение за отбора на гостите бе дело на Николай Атанасов. При това положение отборът на Сливнишки герой е 12-ти в крайното класиране, а Велбъжд Кюстендил остана 18-ти-последен-и отпадна от групата.

В Разлог местният Пирин победи трудно гостите от Перун Кресна с 2:1. Головете за отбора на домакините отбеляза Николай Хаджиниколов-Хаджи, а за Перун-играещият треньор Благовест Ангелов. Отборът на Пирин Разлог зае 10-то място в крайното класиране, а Перун-предпоследното 17-то и отпадна от групата.

На градския стадион в Ихтиман местният Ботев победи Рилски спортист Самоков с 2:1. Срещата започна с гол на Иван Тренчев от отбора на гостите още във 2-рата минута. В самия край на полувремето Владимир Бахъров от домакините изравни от дузпа за 1:1. Победното попадение за отбора на Ботев отбеляза Димитър Везалов в 860та минута, което се оказа решаващо за спечелването на трите точки. При това положение отборът на Ботев зае 8-мо място в крайното класиране, а Рилски спортист- 13-то.

На стадион Орчо Войвода в Панагюрище местният Оборище победи Пирин Гоце Делчев с 1:0. Голът за домакините отбеляза капитана Георги Нетов в 45-та минута. В 68-ма минута Георги Нетов от дузпа уцели страничната греда зад вратаря на гостите. „Тотално надиграхме отбора на Пирин Гоце Делчев, които се отърваха от отбелязване на повече голове заради неточна стрелба на нашите футболисти”, сподели президентът на Оборище Панагюрище Илия Анчев. Отборът на Оборище зае 5-тото място в крайното класиране, а Пирин Гоце Делчев – 9-тото.

Левски Чепинци победи Гранит Владая с 3:1. Головете за отбора-победител отбелязаха Димитър Атанасов, Николай Ковачев и Марио Геров – все през втората част на срещата. За гостите се разписа Иван Зайков, който вкара попадението в 20-та минута. В крайното класиране отборът на Левски е  на 5-то място, а на Гранит – на 16-то и по този начин се спасиха от изпадане от групата.

На стадион в Микрево отборът на Беласица победи Чавдар Етрополе с 3:1. Срещата започна неприятно за отбора на домакините, след като Николай Ботев още в 9-та минута откри за 0:1. През втората част на срещата футболистите на Беласица показаха по-добра и резултатна игра и отбелязаха три гола в противниковата врата, които бяха дело на Айвън Ангелов в 57-ма, Патрик попов в 61-ва и Атанас Димитров в 83-та минути. При това положение отборът на Беласица зае 3-то място в крайното класиране и получиха бронзови медали от делегата на срещата Александър Кабзималски. Гостите от Чавдар зае 7-мо място в крайното класиране.

На стадион Осогово в Кюстендил едноименният тим победи отбора на Банско с 3:1. Първият гол в срещата отбеляза Боби Хазуров от отбора на гостите от дузпа в 5-та минута. В последствие Виктор Мицаков изравни в 10-та. Виктор Анастасов покачи в 51-ва за 2:1 а крайното 3:1 оформи Боян Стойнев в 55-та минута и така отнеха надеждите на гостуващия тим за спечелване на нещо. Тези три точки класираха отбора на домакините на второ място в групата. Отборът на Банско извърши подвиг през втората част на първенството и от последен през есента зае 14-то място в крайното класиране на групата. Футболистите от отбора на ФК Кюстендил получиха сребърни медали и Купа съответно от Евгени Йорданов-председател на ОблС на БФС Кюстендил  и Николай Младенов-секретар на ЗС на БФС София.

На стадион Бончук в Дупница отборът на Марек победи Вихрен Сандански с 2:0 с голове на Христо Каймакански в 43-та  и Евгени Тунтев в 47-ма минути. Радостта на многобройните фенове на Марек бе неописуема , и имаше защо. Техният любим тим спечели 25 срещи , завърши наравно в 7 и претърпя само две загуби и при това положение съвсем заслужено оглави класирането в таблицата и е новият член на втора професионална лига от следващото първенство. Лично председателя на ЗС на БФС София Валентин Чакъров връчи златните медали на футболистите на Марек и Купата на ръководството и треньорския щаб. Отборът на Вихрен остана на 4-то място в крайното класиране.

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки