Огражден 1955 победи Подгорец в Коларово и стана шампион на групата

Три, вместо пет мача бяха изиграни в последния кръг за първенството на областна група Струма-2

Огражден 1955 победи Подгорец в Коларово и стана шампион на групата

Три, вместо пет мача  бяха изиграни в последния кръг за първенството на областна група Струма-2.

Отбелязани бяха осем гола, от които 3 за домакините и 5 за гостите.

Съседското дерби в последния мач от първенството на областна група Струма-2 между отборите на Калабак Самуилово и Яворница от едноименното селище предизвика голям интерес и бе наблюдавано от над 300 зрители. Срещата започна с пропуск на домакините, като при меле Георги Малинов не успя да огорчи вратаря на гостите.

До 20-та минута имаше по две голови положения и пред двете врати, които не бяха реализирани. От този момент нататък известният футболист в региона Методи Стоименов-Гелс се развихри и в 21-ва минута бе изведен от Илия Ризов и в стил Роналдо прехвърли вратаря на домакините за 0:1. При изпълнение на ъглов удар футболист на домакините уцели напречната греда зад вратаря на гостите.

В 32-ра минута  устремилия се по левия фланг Гелс получи топката, надбяга защитата на домакините и от движение я изпрати в близкия ъгъл за 0:2. Футболистите на домакините на два пъти се озоваха в удобни позиции за отбелязване на гол, но стража на Яворница Красимир Стоименов бе блестящ и не допусна попадението зад себе си.  Веселин Танев от отбора на гостите след успешна индивидуална атака изскочи сам срещу вратаря на домакините, насочи кълбото в далечния ъгъл, но то бе избито в корнер.

През второто полувреме се водеше битка в средата на терена от страна на футболистите на двата отбора. По две чисти голови положения проиграха футболистите на Калабак и Яворница и като причините за това бяха вратарите, които играха на ниво. В 79-та минута Георги Гавазов от фаул от 25-26 метра стреля директно, вратаря на гостите Красимир Стоименов изби кълбото, но в добавката беше безпомощен за 1:2. До края на мача домакините упражниха тотален натиск, но умелата и навременна намеса на вратаря на гостите Красимир Стоименов бе причина да не се стигне до промяна на резултата.

След мача капитанът на отбора на Яворница Методи Стоименов-Гелс бе в добро настроение и сподели: „Спечелихме авторитетна победа срещу един много добър отбор през първенството, какъвто бе този на  Калабак Самуилово”.

В Марикостиново местния Струма и Вихър Кавракирово завършиха при равен резултат – 1:1. Първи откриха резултата гостите в 26-та минута чрез отличния и в този мач Мартин Бояджиев, който след самостоятелна акция от средата на терена навърза шестима поред от футболистите на Струма и очи в очи срещу вратаря Валери Терзиев изпрати топката покрай него отляво за 0:1. В 61-ва минута резултата бе изравнен от дузпа.  По-късно Мартин Бояджиев и Сашо Стоянов от отбора на Вихър не успяха очи в очи с вратаря на домакините да го прострелят.  На два пъти и гредите помогнаха на отбора на гостите след удари на Александър Камишев и Йордан Бербатов.

В Михнево местният Ураган не се яви за мача срещу Светкавица Митиново и при това положение се очаква служебен резултат в полза на гостите с 0:3.

В село Беласица също не се игра мач поради неявяване на отбора на Огражденец Кърналово.  И за този мач се очаква ОблС на БФС да присъди служебен резултат 3:0 в полза на Беласица-08.

С най-голям интерес премина мачът между кандидатите за първото място – Подгорец и Огражден 1955 с.Първомай. Срещата се игра на стадиона в село Коларово и бе ръководена от елитния футболен съдия Димитър Буров, който с действията си показа, че наистина засега е рядкост във този бранш. Ненапразно след последния съдийски сигнал футболистите на двата отбора го поздравиха, а многобройните зрители го аплодираха. Срещата започна с гол в полза на домакините, отбелязан от Андон Мицков през първото полувреме. Доста пропуски бяха направени  и пред двете врати. Силните десетина минути на гостите в края на втората част се увенчаха с две попадения на Кристиян Стоилов и Кирил Хаджиев и при това положение гостите ликуваха съвсем заслужено, защото с 62 спечелени точки до момента станаха първенец на областна група Струма-2. На второ място остана отборът на Подгорец Коларово, на трето – Струма Марикостиново.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки