Димитър Пенев дава в събота старт на турнирa „Грабни Купата“ в София

Най-голямата верига по минифутбол в България започна през април

Димитър Пенев дава в събота старт на турнирa „Грабни Купата“ в София

София приема този уикенд предпоследния етап от най-голямата верига по минифутбол в България.

Турнирът „Грабни „Купата“ събира в комплекс „Спортна София“ в Зона Б5 елитните аматьорски отбори от столицата, които ще излъчат нови два печеливши тима за големия финал в Албена през есента.

Поредицата от надпревари по минифутбол стартира през април в Стара Загора, след това премина през Пазарджик, Сандански, Горна Оряховица и Монтана. Финалистите във всеки град си осигуряват участие в международния заключителен турнир, който е насрочен за средата на септември край морето с участието на тимове от 10 държави.

Досега визи за големия финал в Албена си осигуриха отборите на: „Е-Динамикс“ и „Спортинг“ от Стара Загора, „Есетра Комерс“ и „Детони“ от Пазарджик, „Ветераните“ и „Ел Класико“ от Сандански, „Феникс“ и „Епъл“ от Горна Оряховица, „Магьосниците“ и „В и К“ от турнира в Монтана.

Сега в София към тях ще се присъединят още два състава, заявките обещават изключително оспорвани мачове. Старт на турнира в най-новия столичен парк „Възраждане“ ще даде легендарният Димитър Пенев. Най-добрият наш треньор за ХХ век, извел националите до бронзови медали на световно първенство САЩ`94 ще даде началния удар на първата среща в програмата.

Тегленето на жребия и тържественото откриване е тази събота точно в 16.00 ч., половин час по-късно започват мачовете в квалификационните групи, които ще продължат същия ден до 20.00 ч. В неделя също от 16.00 ч. са предвидени директните елиминации от четвъртфинал нагоре, малко след 19.00 ч. ще започне финалът, веднага след това е награждаването и закриването на турнира.

Досега участие са заявили следните отбори: „Малки страсти“,  „Тяло пречиш ми – Блока Хуниорс“, „ФК Пирогов“, „Райкомерс“, „Bg on air“, „Лев инс“, „DXC Technology“ и „Северозапaд-AMIGO“ от София, „Селска Армада“, „Виктория“ и „Кракра“ от Перник, плюс „АФК ГАРАНТ“ от Троян, като записванията продължават. Срещите ще се играят на изкуствен терен на игрищата в Комплекс „Спортна София в Зона Б5. Сред партньорите на организаторите от „Асоциация спорт в свободното време“ в осъществяването на проекта по програма Еразъм + на Европейския съюз са Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и др.

След София този уикенд, квалификациите във веригата от аматьорски турнири „Грабни купата“ ще завършат с регионалната надпревара във Варна (12-13 юни). Големият финал е насрочен за 13-17 септември в Албена. Все още има 3 свободни места за допълване на схемата в морската столица, тъй че можете да се запишете чрез сайта на проявата: www.grabnikupata.bg.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки