Франция показа мускули срещу Уелс, Бензема изпусна дузпа при завръщането си (ВИДЕО)

Световните шампиони с категоричен успех в първата си контрола преди Евро 2020

Франция показа мускули срещу Уелс, Бензема изпусна дузпа при завръщането си (ВИДЕО)

 Световният шампион Франция показа головата си мощ преди Евро 2020, след като разгроми с 3:0 Уелс в първата си контрола преди първенството на Стария континент. "Петлите" посрещнаха Уелс в Ница, като резултатът откри Килиан Мбапе в 35-ата минута. В 48-ата Антоан Гризман удвои. В 79-ата Усман Дембеле направи резултата класически.

Двубоят започна с много силна игра на "петлите", които демонстрираха, че търсят изразителна победа. Французите овладяха топката и тя оставаше в дълги периоди в тяхно притежание. Бензема имаше възможност да открие още в 4-ата минута, но пропусна. В 26-ата минута се стигна до дузпа за Франция, отсъдена за игра с ръка на Неко Уилямс, който получи и червен картон и остави тима си с човек по-малко.

Зад топката застана Карим Бензема, но ударът му ниско по земя към дясната греда беше спасен от стража на уелсците Дани Уорд. Франция отново овладя инициативата и закономерно стигна до откриване на резултата в 35-ата минута, който се възползва от една лошо отбита от Уорд топка и отблизо намери мрежата. Това беше гол №17 за Мбапе, постигнат в 43 мача с екипа на Франция. В 41-ата минута Мбапе беше близо до дубъл, но този път Уорд се справи. Равносметката от първата част беше 5 удара в очертания на вратата на Уелс срещу един за гостите.

След почивката Франция излезе с две промени в състава. На местата на Павар и Ернандек се появиха дебютантът Жюл Кунде и Лука Дин. Още в 48-ата минута се стигна до гол за Франция, като негов автор стана Антоан Гризман. Погба пое топката отдясно и подаде към Мбапе, който я пропусна към Гризман с пета. Нападателят на “петлите” не беше атакуван от Родон, успя да си наглади топката и от 18 метра я прати в мрежата зад Уорд. Това беше гол №36 за Гризман в неговия 90-и мач за Франция.

В 56-ата минута и Погба тества рефлексите на Уорд, но ударът му от дистанция мина далеч от вратата. Селекционерът на Уелс извърши три смени накуп, като играта напусна и капитанът Гарет Бейл. В 56-ата минута Дин беше близо до гол, но Робъртс протегна крак и изби топката в ъглов удар. Смени бяха направени и в състава на Франция, като играта напуснаха Толисо и Погба, заменени съответно от Сисоко и Коман.

В 65-ата минута и Юго Лорис се наложи да се намесва, като с дясната ръка отрази удар на Даниел Джеймс. В 79-ата минута влезлият като резерва на мястото на Килиан Мбапе само шест минути по-рано Усман Дембеле покачи резултата на 3:0 с четвъртото си попадение в 24 мача за Франция. Две минути по-късно Дембеле стреля мощно от 25 метра, но Уорд спаси. В края Бензема, който много искаше да се разпише при завръщането си в националния отбор, отново пропуснана два пъти и в крайна сметка резултатът се запази.

 
Пикфорд трябвало да бие шестата дузпа за Англия

Вижте подробности

Президентът на Италия прие новия европейски шампион (ВИДЕО)

Вижте повече

Хари Кейн: Ще ни боли до края на кариерите

"Не беше нашата нощ, но беше фантастичен турнир и трябва да сме с високо вдигнати глави"

ТРАГЕДИЯ! Има загинали при празненствата на титлата!

Политици приемат селекцията на Роберто Манчини

Джак Грийлиш уточни: Исках да бия дузпа!

"Треньорът взе много точни решения по време на целия турнир, взе такива и тази вечер", написа халфът

Италия прибра 34 милиона евро за спечеленото Европейско

Англия ще получи 30.25 милиона от наградния фонд

Стоичков: Честито на моите приятели от Италия!

"Братски ги прегръщам за титлата!", написа Камата

БЕЛЛА ИТАЛИЯ!!! "Скуадрата" е европейски шампион след уникална драма с дузпи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Донарума отчая Англия, прокобата над "Трите лъва" продължава

Магуайър: Съкрушени сме! (ВИДЕО)

"Сърцето ми е разбито", призна той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки