Сензациите в пресата: Левски договори Илиан Илиев-младши

Вижте всичко най-интересно от спортните страници днес

Сензациите в пресата: Левски договори Илиан Илиев-младши

Всички най-интересни заглавия в родния спортен печат днес:

Тема Спорт: Левски се разбра с Илиан Илиев-младши

Левски е на път да договори първото си лятно попълнение. Очакванията на "Герена" са клубът да привлече национала Илиан Илиев-младши от Черно море. Това обаче ще се случи само ако в близките дни "сините" имат нов собственик. При такъв развой, на треньорския мостик ще застане Станимир Стоилов. Именно Мъри настоява за привличането на офанзивния халф. Специалистът вече е водил разговори с Илиев. Заради интереса на наставника към него младокът вече е отхвърлил две предложения от чужбина.

Атакуващият полузащитник израсна много в последната година под ръководството на баща си Илиан Илиев-старши. Халфът се наложи като несменяем титуляр в тима на "моряците". Той взе участие в 27 шампионатни срещи, като във всичките бе в стартовата единайсеторка. Младши отбеляза и два гола. Наред с това взе участие в 1 мач за Купата на България.

Изявите му не останаха незабелязани от националния селекционер Ясен Петров. Той го поивка за световните квалификации с Швейцария (1:3), Италия (0:2) и Северна Ирландия (0:0). В първия от тези двубои Илиан дебютира за "трикольорите" - влезе като резерва 20 минути преди края. Сега той е част от повиканите за контролите със Словакия (1:1), Русия (5 юни) и Франция (8 юни). Очаква се да се появи на терена и в някои от оставащите две приятелски срещи.  Левски има интерес и към защитника Хосе Кордоба, който напусна Етър. Приоритет на "Герена" е и задържането на близнаците Борислав и Радослав Цоневи, Мартин Райнов и Андриан Краев, както и на чужденците Звонимир Микулич и Драган Михайлович. 

Мач Телеграф: Наредиха Акрапович редом до Клоп и Тухел

Най-тиражният вестник в Германия "Билд" публикува вчера голям материал със заглавие "Треньорският космос Майнц". В него се обяснява, че от школата на скромния немски тим са излезли не само изключителни имена като Юрген Клоп и Томас Тухел, станали европейски шампиони, но и редица други специалисти, работещи в Германия и в цяла Европа. Като един от тези треньори е посочен и Бруно Акрапович, който направи чудеса с Локомотив (Пловдив), но бе уволнен след кратък престой в ЦСКА.

"53-годишният Бруно Акрапович играе за Майнц от 1995 до 1998 година. Работи като треньор в Хърватия, Гибралтар и Северна Македония. До март той работи в България за традиционен клуб като ЦСКА", пише "Билд". "В Майнц са израснали десетки треньори, които в момент водят елитни отбори, и още поне толкова, които са начело на втородивизионни тимове в Германия или чужбина.

Причината за тази генерация от специалисти е визионерът Волфганг Франк. Починалият през 2013 година треньорски гуру учеше играчите на пресинг, като в тези редици бе и самият Клоп. Много важен момент е, че той ги учеше да мислят като треньори", разказва шефът на Майнц Кристиан Хайдел.  Изброяват се също така имената на Марко Розе, който пое Борусия (Дортмунд), Сандро Шварц, който е начело на Динамо (Москва), Торстен Либеркхнехт (Дуисбург) и Дейвид Вагнер, който вкара Хъдърсфийлд в Премиър лийг.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки