Сензациите в пресата: Бисмарк Чарлс бил предложен на Локо Пд, 12-ият в Украйна обяви мач с „червените“

Вратар на Левски остава в Италия, започна чистка на реклами от „Герена“, Кахлина отряза американци, за да се върне в Лудогорец, Берое в битка с Марибор за Малембана и още…

Сензациите в пресата: Бисмарк Чарлс бил предложен на Локо Пд, 12-ият в Украйна обяви мач с „червените“

Сензациите в пресата днес, събота, 05 юни 2021 година:

„Тема спорт“: Бисмарк Чарлс бил предложен на Локо Пд

Нападателят на ЦСКА Бисмарк Чарлс е бил предложен на Локомотив Пловдив, преди да се озове на "Армията", разбра "Тема Спорт". До негов трансфер на "Лаута" обаче по една или друга причина не се е стигнало. Той пристигна при червените от косовския Трепча. 19-годишният футболист изкара успешен пробен период и след това подписа с армейците. Адаптацията му при тях бе много бърза. Чарлс взе участие в 12 шампионатни мача, в които вкара 2 гола. Той обаче блесна в турнира за Купата на България, като реализира 3 попадения в 4 срещи. Негов бе и победният гол във финала срещу Арда (1:0). Спортно-техническият щаб на Локо Пловдив работи усилено по селекцията. Приоритет е привличането на няколко защитници, защото Диниш Алмейда, Лукас Масоеро и Давид Малембана напуснаха. Интерес от чужбина пък има към още един бранител – Кристиан Гомис, а трансфериран може да бъде и централният нападател Георги Минчев. Той е в полезрението на два френски клуба. 

„Мач Телеграф“: Вратар на Левски остава в Италия
Юношата на Левски Иван Андонов ще продължи кариерата си във Фиорентина. Италианците са решени да го задържат, твърди „Спортал“. 17-годишният талант отиде при тях през зимата. Първоначално се смяташе, че „виолетовите“ ще го купят. Оказа се обаче, че го вземат само под наем. Причината е, че искали да се убедят допълнително в качествата му. Сега са решили да го задържат за още един сезон, а на „Герена“ едва ли ще имат нещо против, въпреки че трябват да търсят попълнения на този пост - Звонимир Микулич си тръгна, след като отношенията му със „сините“ приключиха, а и има да получава заплати. Николай Михайлов пък бе категоричен, че няма да остане на „Герена“, ако това ръководство се задържи. Все пак от Левски смятат, че може и да разубедят Микулич, ако ситуацията се подобри, както се очаква, а и той да не бърза да подпише с други.

„Тема спорт“: Кахлина отряза американци, завръща се в Лудогорец

Вратарят Кристиян Кахлина ще продължи кариерата си в Лудогорец. До снощи се оформяха последни детайли по откупуването му от хърватския Горица. Стражът игра като преотстъпен от този клуб при разградчани през пролетта. След това орлите имаха право да се възползват от клауза и да го задържат за постоянно. В един момент сделката бе на кантар, защото на сцената се появи американският Остин, който предлагаше добра сума на Горица. От хърватския клуб обаче обявиха, че ще изчакат окончателното решение на Лудогорец и няма да извиват ръце. В крайна сметка местните медии разкриха, че Кахлина е отрязал американците, защото искал да бъде по-близо до Хърватска. Новината потвърди и президентът на Горица Ненад Чрънко, който обяви и разбирателство за трансфера на вратаря в Лудогорец. Сумата е около 1 милион евро. През пролетта Кахлина изигра общо 12 мача за орлите. Разградчани вече си осигуриха и друг чуждестранен вратар - нидерландеца Серджио Падт от Грьонинген.

„Мач Телеграф“: Започна чистка на реклами от „Герена“

Нов вид ще има Сектор А на стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“, стана ясно вчера. „Сините“ най-после започнаха да премахват оттам рекламните пана на един от бившите си спонсори - Националната лотария. Както е известно, компанията попадна под санкциите на САЩ, свързани със закона „Магнитски“. На този етап обаче не е ясно с какво ще бъдат свързани новите пана на А „Герена“ и какви спонсори ще се А появят там, след като се осъществи сделката по прехвърлянето на собствеността.

„Мач Телеграф“: 12-ият в Украйна обяви мач с „червените“, но не е ясно кои

12-ият в Украйна Инхулец Петрове ще проведе летен подготвителен лагер в България. По време престоя си на наша територия тимът е предвидил пет контроли. Според информациите първата от тях ще се играе на 6 юли, а съперник ще бъде ЦСКА. Заради традиционното объркване на чуждестранните клубове и медии относно присъствието на два отбора с името ЦСКА в родния футболен елит, не може да се твърди със сигурност за кой от тях става дума. Най-вероятно обаче това ще е ЦСКА 1948, тъй като тимът от Борисовата градина през това време ще е на лагер в Австрия. Освен това през зимната пауза в родния шампионат ЦСКА 1948 изигра приятелски мач с Инхулец в Турция, а украинският тим спечели с 1:0.

„Тема спорт“: Караджов ще дебютира за трикольорите днес
Вратарят на Арда (Кърджали) Иван Караджов ще дебютира за националния отбор на България в гостуването на Русия. Мачът е в Москва на "ВТБ Арена". Треньорският щаб е взел решение да даде шанс на Караджов и Георги Георгиев, които се очаква да пазят по едно полувреме. Преди това срещу Словакия (1:1) по 45 минути играха Даниел Наумов и Николай Михайлов. 31-годишният Караджов има няколко повиквателни за представителния ни тим, но никога не е играл, а с изявите си през тази кампания напълно заслужи да запише първи минути с националната фланелка. Той помогна на Арда да достигне до първо участие в евротурнирите. Интересното е, че именно в Москва стражът записа най-паметния си мач зад граница с ЦСКА. Той бе титуляр през 2009 година, когато отборът, воден от Любослав Пенев, записа обрат над Динамо Москва и се класира за групите на Лига Европа. Юношата на ЦСКА има няколко мача с младежкия национален отбор, а също така пази на Евро 2008 с България до 19 години, когато бе титуляр и в трите мача. 

„Мач Телеграф“: Берое в битка с Марибор за Малембана

Берое води преговори с разтрогналия по взаимно съгласие с Локо (Пд) защитник Давид Малембана. От Стара Загора са предложили на родения в Германия национал на Мозамбик почти двойно по-висока заплата от тази, която е взимал на „Лаута“. Футболистът, който Бруно Акрапович доведе в България през лятото на 2019 година, впечатлява със своята физика, с участието при изнасянето на топката и добрите изпълнения на пряк свободни удари. Именно след негов шут и неумела намеса на вратаря Ренан падна победният гол за обрата на Локо до 3:2 в дербито с Лудогорец в началото на пролетния дял от сезона. Основният конкурент на „зелено-белите“ за подписа на Малембана към момента се явява Марибор. Грандът от Словения, който изпусна титлата в последния кръг след домакинска загуба с 1:3 от преследвача Мура, предлага сходни финансови условия. Играчът обаче е примамен от възможността отново да играе в евротурнирите. Марибор, както и Локо (Пд), също ще участва в новия турнир на УЕФА - Лига на конференциите. 
Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки