Иван Петков: Имаме голям потенциал

Елица Василева и Христина Вучкова очакват интересно и успешно лято

Иван Петков: Имаме голям потенциал

Треньорът на женския ни национален отбор Иван Петков обяви след убедителната победа над Словакия, че съставът има голям потенциал за развитие, но има и много какво да се желае.

„Някои състезатели трябва да наваксат физически, с други трябва да търсим игрови ритъм. Но това е работата на моя екип – да реагира и да планира нещата според проблемите на всяко едно от момичета. Всеки мач дава принос за разиграване на различни варианти и сработването на отбора“, каза селекционерът.

Иван Петков заяви, че отборът е показал спокойствие срещу Словакия, но е нормално да има и колебания с оглед на факта, че тимът играе за първи път в този състав от много време.

„В момента можем да си го позволим. Показваме спокойствие по време на мачовете. Ако сте очаквали да бием на 15 точки, както във втория гейм, това е трудно, тъй като се губи емоцията. Започват и ротациите. Имаме широка група от момичета, всяко от които може да започне или завърши мача. Може би отборът на Словакия - един прекрасен състав, не беше достатъчен дразнител. Ние търсихме да дърпаме в резултата след първото подаване от сервис. Трябва да работим за блок. Там имаме потенциал, който да развием. С течение на времето и с работа ще се случат нещата“, каза Петков.

Той обяви, че към момента работата му е съсредоточена върху представянето ни в Златната лига.

„До Европейското първенство има много време, за да реализираме идеите си. Към момента сме съсредоточени върху това, което предстои на Златната лига“, каза Петков.

Капитанът Елица Василева е убедена в потенциала на отбора.

„Беше много емоционално и приятно. Особено когато е пред собствена публика. Надявам се и на феновете да им е било приятно и да продължат да идват в залата. На финалната четворка в Русе и на Европейското първенство. Имаме огромен потенциал. За това и получаваме доверието да организираме тези турнири. Можем да направим нещо добро, но само работата и времето ще покажат“, каза Василева.

Христина Вучкова беше много развълнувана след завръщането си в националния отбор след майчинство.

„Беше страхотно, още ме държи вълнението. Много бях щастлива от цялата еуфория в залата. Когато се събра и публиката, нашите любими фенове, съвсем ми се качи адреналинът. Страхотно е, че завършихме с победа. Щастлива съм, че отново сме всички заедно и в пълен състав. Още не сме в оптималната си форма, но очаквайте едно интересно лято, защото съм сигурна, че тази година ще дадем всичко от себе си да зарадваме феновете. И мисля, че ще покажем добър колектив и игра“, каза Вучкова.

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки