ДРАМА В МОСКВА: България загуби от Русия след спорна дузпа (ВИДЕО)

Соболев бе точен в 83-та минута, националите пак играха стабилно

ДРАМА В МОСКВА: България загуби от Русия след спорна дузпа (ВИДЕО)
България загуби с минималното 0:1 от Русия втората си контрола през месец юни. "Лъвовете" ни отново изиграха стабилен мач след равенството 1:1 със Словакия преди няколко дни. 

Нашите можеха да вкарат още в четвъртата минута. Момчил Цветанов не успя да се възползва от разбъркване в наказателното поле на руснаците и топката му беше отнета. Четири след това на Ясен Петров му се наложи да прави принудителна смяна.

Кристиян Малинов получи разтежение и на негово място влезе Петър Витанов.

В 10-ата Зобнин опита удар от границата на наказателното поле, но топката мина над вратата. Малко след това Дзюба изведе Оздоев в наказателното поле. Антов обаче се беше пласирал перфектно и с шпагат извади топката в корнер, от който не последва опасност пред вратата на Караджов.

Последва по-сериозно прибиране на нашия отбор в наказателното му поле, като 13-та Роман Зобнин отправи опасен изстрел, който профучан над напречната ни греда. В 38-та отново Зобнин опита удар, но Караджов се намеси и улови топката. Веднага след това Десподов можеше да открие резултата, но пасът към него от Карагерен беше спрян от защитник. 

В самия край на първото полувреме Валентин Антов се намеси отлично при атака на домакините. Андреа Христов закъсня и това даде пространство на Александр Головин, който стреля по диагонал, но защитникът на Болоня се хвърли на шпагат и блокира изстрела. 

На полувремето Георги Георгиев застана на мястото на Иван Караджов на родната врата. В 68-та минута Джикия можеше да открие след неразбирателство в защитата ни, но ударът му прелетя встрани. В 73-та минута защитата ни отново проспа ситуация, след като Русия изпълни заучено изпълнение от пряк-свободен удар и Жирков нанесе бомбен изстрел, който летеше към вратата ни, но Георгиев изби с една ръка. 

Така се стигна до 83-та минута, когато представилият се отлично до момента Валентин Антов допусна груба грешка и събори Миранчук в наказателното поле, което донесе дузпа за домакините. Александр Соболев застана на 11-те метра и преодоля Георги Гоергиев. 

Последната проверка на нашите ще бъде срещу Франция на 8-ми юни от 22:10ч. българско време.
  
РУСИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:0
1:0 Соболев 83 (дузпа)
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
РУСИЯ: 1. Шунин, 4. Караваев, 13. Кудряшов, 14. Джикия, 18. Жирков, 7. Оздоев, 21. Баринов, 11. Зобнин, 17. Зобнин, 20, Йонов, 22. Дзюба
 
БЪЛГАРИЯ: 23. Караджов, 3. А. Христов, 25. П. Христов, 4. Антов, 6. Карагарен, 18. Чочев, 16. Малинов, 7. Янков, 21. Цветанов, 11. Десподов, 9. Гълъбинов
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки