Сензациите в пресата: Брандират стадиона на Левски, Диков между София и чужбина

Берое взима играч на Ботев Пд и се отказва от Малембана, Царско село привлече Венцислав Василев и още…

Сензациите в пресата: Брандират стадиона на Левски, Диков между София и чужбина

Сензациите в пресата днес, неделя, 6 юни 2021 година:

„Тема спорт“: Берое взима играч на Ботев Пд

Берое е напът да отмъкне играч на Ботев Пловдив. Заралии преговарят с десния халф-бек на канарчетата Джонатан Перейра, разбра "Тема Спорт". Договорът на бразилеца с жълто-черните изтича и той не е подписал нов. Старши треньорът на Берое Петър Колев харесва играча и се надява да успее да го привлече. Заралии вече са излезли с конкретна оферта към Джонатан Перейра. През по-голяма част от пролетния дял той бе в родината си, където се възстановяваше от контузия. Прибра се за заключителната част на сезона и помогна на Ботев Пд да избегне попадането в групата за изпадане. 26-годишният бразилец дойде на Коматево през август 2018-а и веднага се превърна в основна фигура при канарчетата. Бе използван и в средата на терена. Старозагорци са му предложили по-добри условия, отколкото в Ботев. Развитие около трансфера се очаква през идната седмица. Берое е имал намерение да привлече играч и от другия пловдивски тим - Локомотив. Заралии са искали Давид Малембана, който наскоро разтрогна своя договор с черно-белите и в момента е свободен агент. Хронична травма и честото излизане извън строя заради нея е отказало засега зелено-белите от привличането на национала на Мозамбик. Той е желан и от словенския гранд Марибор. Отделно, Малембана е имал и високи финансови претенции, а от клуба под Аязмото вече обявиха, че нямат намерения да плащат високи заплати на чуждестранни играчи. Берое обяви до момента 6 нови попълнения. Подготовка с тима за новия сезон ще започнат Реян Даскалов, Даниел Генов, Камен Хаджиев, Христо Митев, Омар Сако и Абубакар Тонгара. След изтичане на своя наем в Янтра в отбора се завръщат Иван Гошев и Стоян Иванов. Напусналият заралии Теди Мезаг пък е желан от азербайджанския шампион Нефтчи Баку, хърватския Хайдук Сплит и няколко отбора от френската Лига 2.

„Мач Телеграф“: Диков между Локо (Сф) и чужбина

Все още не е ясно бъдещето на голмайстора на Втора лига - Светослав Диков. Таранът на Локомотив (Сф), който с попаденията си допринесе много за промоцията и завръщането на „червено-черните“ в елита, може и да остане в „Надежда“, въпреки че се появиха информации, че със сигурност си тръгва. Договорът му с „железничарите“ изтича на 30 юни, но все още има шанс двете страни да си стиснат ръцете за подновяването му. Засега предложението на ръководството не удовлетворява играча, който съвсем логично и нормално с оглед представянето си през последната една година е поискал известно увеличение на възнаграждението от миналия сезон във Втора лига. Ако остане в България, Светослав Диков държи да бъде в отбор от София, където по-лесно с приятелката си ще гледа 6-месечния си син. Ако все пак нападателят и ръководството на Локомотив (Сф) не успеят да стигнат до споразумение за нов договор, Диков почти сигурно ще заиграе в чужбина, а не в някой друг български клуб. Вероятните дестинации, откъдето той чака оферти, са страни близки до България.

„Тема спорт“: Букмейкър брандира стадиона на Левски

От няколко дни тече козметичен ремонт на стадион "Георги Аспарухов". Един от спонсорите на клуба - букмейкърската компания Palms Bet, ребрандира централната трибуна. Нейната емблема замени тази на една от фирмите, която преди време даваше сериозни финансови средства на клуба. Наред с това е изписан и слоганът "Никой освен нас самите". В края на миналата година Левски подписа нов договор с букмейкъра. Според него влизат и повече пари в касата на сините. Наскоро бяха представени специална гама фен артикули, изработени от Palms Bet. От компанията пък обявиха, че искат да продължат сътрудничеството си със сините. Двете страни имат договор до края на календарната година. Очаква се обаче той да бъде удължен. Логото на компанията стои на ръкавите на фланелките на играчите, фирмата обаче няма нищо против и друга букмейкърска къща да дава пари на клуба. В момента основен рекламодател на Левски е STRABAG. А на гащетата е изписано името на последния спонсор – BELFRY Group.

„Тема спорт“: Царско село привлече Венцислав Василев

Централният защитник Венцислав Василев е най-новото попълнение на Царско село. 33-годишният бранител от Перник за последно бе част от ЦСКА 1948, но е избрал предложението на царете. През пролетния дял той игра твърде малко за новака в елита и бе ясно, че ще смени клубната си принадлежност. Още повече, че договорът му бе до края на кампанията. Освен за родния си Миньор Перник, Василев е играл още за ЦСКА, Берое и Етър. Има и един сезон в кипърския Арис Лимасол. Наставникът на Царско село Антони Здравков иска да засили конкуренцията в ариергарда. Там напуснаха Ивайло Марков и Реян Даскалов. Василев може да бъде използван и като централен защитник, и като десен бек. Столични започват подготовка на 14 юни (понеделник). До момента Царско село бе взел три попълнения - Миси Мезу от Етър, вратаря Християн Василев от Берое и 24-годишния бразилски атакуващ полузащитник Лукас Серафим. Шефът на царете Иво Андреевски се надява, че новите играчи ще вдигнат нивото на тима през следващия сезон. Царско село завърши на девето място изминалата кампания.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки