СЕНЗАЦИЯ: Федерер може да се оттегли от "Ролан Гарос"

Швейцарецът се класира за 15-и път в кариерата си за осминафиналите в Париж

СЕНЗАЦИЯ: Федерер може да се оттегли от "Ролан Гарос"

Швейцарецът Роджър Федерер намекна, че може да се оттегли от Откритото първенство на Франция

Швейцарецът Роджър Федерер намекна, че може да се оттегли от Откритото първенство на Франция по тенис, за са се подготви оптимално за участието си на „Уимбълдън“.

39-годишният Федерер се класира за осминафиналите на „Ролан Гарос“ за 15-и път в кариерата си след успех над германеца Доминик Кьопфер със 7:6(5), 6:7(3), 7:6(4), 7:5 след повече от три часа и половина игра.

Това беше едва шестата среща за 20-кратния шампион в турнирите от Големия шлем за последните 17 месеца след операцията на лявото коляно.

„Анализираме внимателно срещите ми и гледаме какво предстои. Ще направим същото днес или утре. Защото трябва да реша дали да продължа да играя, или не, дали ще бъде прекалено рисково, или сега е най-подходящото време да си взема почивка. През този сезон няма да имам седмицата преди старта на сезона на трева в Хале, както обичайно, така че трябва да реша кое ще бъде най-доброто за мен преди „Уимбълдън“, а и за след това“, коментира Федерер.

„В момента се случват много неща, но след подобен мач, който можеше да отиде и в пети сет, не знам как ще се събудя утре. Ще бъде интересно, най-меко казано. Просто за мен сега времето е по-различно“, допълни той.

Швейцарецът трябва да играе за място на четвъртфиналите срещу италианеца Матео Беретини, а при евентуален успех след това почти сигурно ще го чака сблъсък с номер 1 в света Новак Джокович (Сърбия).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки