Лудогорец иска да купи Десподов

Разградчани са предложили тригодишен договор на крилото

Лудогорец иска да купи Десподов

 Шампионът Лудогорец прави всичко възможно, за да задържи Кирил Десподов в Разград, пише "Спортал". Както е известно, 24-годишният национал е собственост на италианския Каляри, като през последния сезон игра под наем за “орлите”. Най-добрият футболист на България за 2018 година изигра общо 28 мача във всички турнири, в които отбеляза шест попадения и записа 14 асистенции.

След спечелването на рекордната десета поредна титла на България един от собствениците на Лудогорец Георги Домусчиев обяви, че на този етап не може да каже нищо за бъдещето на Десподов, тъй като е собственост на Каляри. Разградчани са предложили тригодишен контракт на играча и са започнали преговори за клуба от Серия “А” за откупуването на българина, който на този етап има обявена цена от 3 милиона евро.

През януари 2019 година тимът от Сардения плати над 4 милиона долара за Десподов, но така и не даде шанс на българина да се наложи, като след едва шест месеца го прати под наем в Щурм (Грац) за един сезон, а миналата година го преодстъпи на Лудогорец.Интерес към извелия България с капитанската лента срещу Русия футболист има от още от Англия, Австрия и Турция. Той обаче тепърва ще решава къде е най-добре да продължи своята кариера, като със сигурност не се чувства щастлив в Каляри и дори наскоро осъди клуба за неизплатени две заплати през 2020 година.

 

 

 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки