Дузпа донесе трудна победа за Англия в контролата с Румъния (ВИДЕО)

Маркъс Рашфорд беше точен от 11-те метра в Мидълзбро

Дузпа донесе трудна победа за Англия в контролата с Румъния (ВИДЕО)

Националният отбор на Англия спечели много трудно последната си проверка преди старта на Евро 2020 това лято. "Трите лъва" надвиха с 1:0 Румъния като домакин, а голът дойде от дузпа малко след час игра. 

Англия опита натиск oще в началото, но в 10-ата минута гостите стигнаха до възможност за гол. Годфрий изпусна Кикалдау и Камора, след което топката попадна в Марин, но ударът му бе лек за Джонстън.

Минута по-късно Филипс даде страхотен пас вдясно за Джейдън Санчо, който влезе навътре, елиминирайки Неделсеару и стреля, но топката премина край левия страничен стълб на румънската врата. След четвърт час отново звездата на Борусия Дортмунд Санчо можеше да обстрелва вратата на Ница, но отново неточно.

В 24-ата „трите лъва” имаха претенции за дузпа, след като Иван бе елиминиран от Рафшрод, но Кирикеш спря звездата на Ман Юнайтед. Реферът обаче не остана заинтересован от желанията на Рашфорд за наказателен удар. Шест по-късно Сам Джонстън направи спасяване след удар на Станчу от дистанция, който не затрудни особено стража на УБА.

Малко след половин час игра Уърд-Праус достави страхотен пас в наказателното поле на румънците, а топката стигна до Калвърт-Люин стреля с глава, но топката се отби в напречната греда на Ница, макар тя да го прехвърли. Шест по-късно пък Санчо спринтира отляво навътре към наказателното поле на румънците и шутира по диагоанала, но топката отново срещна напречната греда на румънците.

Втората част стартира със стихиен натиск на англичаните и след само две минути игра Уърд-Праус даде страхотен пас от фаул, а топката бе отиграна от Бен Годфрий, но ударът бе отразен от Ница. В 62-ата минута капитанът за Англия в този мач Маркъс Рашфорд проби с топката отляво и стигна до наказателното поле на румънците. Нападателят на Ман Юнайтед шутира с левия крак, но встрани от вратата на съперника.

В 67-ата резервата за Румъния Капуша фаулира в наказателното поле на своите Джак Грийлиш и реферът логично посочи бялата точка. Зад топката застана Маркъс Рашфорд, който се засили и по земя прати топката в долния десен ъгъл на Ница, за да повед англичаните напред в резултата - 1:0.

В 78-ата минута Влад Кирикеш избута в наказателното поле на Румъния Калвърт-Люин. Зад топката застана Джордан Хендерсън, който стреля в десния ъгъл на Ница, но стражът на румънците предугади опита и отрази удара на капитана на Англия.

Така Англия успя да спечели и втората си контрола преди началото на еврофиналите, след като преди пет дни победи и Австрия с минималното 1:0. Първият мач на "трите лъва" на Евро 2020 ще е на 13-ти юни срещу Хърватия.

Нидерландия – Грузия 3:0

Люксембург – Шотландия 0:1

Австрия – Словакия 0:0

Дания – Босна и Херцеговина 2:0

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки