Сензациите в пресата: Уест Бромич цака Лудогорец за Десподов, няма оферта от Левски за Чиликов

Норвежци с оферта за Алиун Фол от Берое, ЦСКА продава Брадли Мазику, ако не преподпише и още…

Сензациите в пресата: Уест Бромич цака Лудогорец за Десподов, няма оферта от Левски за Чиликов

Сензациите в пресата днес, сряда, 9 юни 2021 година:

„Мач Телеграф“: Уест Бромич цака Лудогорец за Десподов

Лудогорец може и да се е разбрал с Каляри за трансфера на Кирил Десподов, но на хоризонта се е появил много сериозен конкуент - Уест Бромич Албиън. По принцип още от над месец се знае, че „дроздовете“, които изпаднаха от Висшата лига, желаят национала. Но сега от Hitc.com разкриха възможно най-прясната информация. Според изданието отборът, воден от Сам Алардайс, е предложил 4 млн. евро на Каляри за правата на крилото. Иначе се смяташе, че Лудогорец ще откупи Десподов за между 2,5 и 3 млн. евро, но сега „орлите“ ще трябва да завишат своята оферта. Той помогна много за спечелването на десетата титла, като блесна с 5 гола и 14 асистенции в Първа лига. Бившият играч на ЦСКА дори бе капитан на националния тим в контролата с Русия, която загубихме с 0:1 в Москва. „Правим всичко възможно, за да задържим Десподов“, каза спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков. „Щастливи сме от отношението, което той имаше в съблекалнята през цялото време, когато беше с нас. Той също свикна с отбора“, добави шефът на „орлите“. Явно обаче, за да стане трансферът на Десподов в Разград факт, ще трябват още много преговори, а и пари...

„Тема спорт“: ЦСКА продава Брадли Мазику, ако не преподпише

Крайният защитник Брадли Мазику е възможно да бъде продаден още през този трансферен прозорец, разбра "Тема Спорт". До трансфер на 25-годишния ляв бек обаче ще се стигне, в случай че той не пожелае да удължи контракта си с ЦСКА. Настоящият договор на конгоанския национал е до лятото на 2022-а и от клуба вече са отправили оферта към него да преподпише за още една година. От "Армията" засега не искат да се разделят с Мазику, въпреки че интерес към него не липсва. Преди дни медиите във франция разкриха, че новакът в Лига 1 Клермон е набелязал бранителя и е готов да извади 1 250 000 евро за правата му. При всички положения обаче ЦСКА няма да бърза за сделка, като ще изчака решението на играча за нов подпис. Трансферният прозорец във френската Лига 1 и останалите големи първенства затваря на 31 август. Мазику бе привлечен в ЦСКА преди две години и веднага се наложи като несменяем титуляр. През 2019/20 бе на терена в 25 шампионатни срещи, колкото записа и през изминалата кампания в Първа лига, в която вкара и 1 гол.

„Мач Телеграф“: Няма оферта от Левски за Чиликов

През последните дни в пространството се въртят всякакви варианти за нов екип, който ще работи на „Герена“. Истината обаче, че може и да има намерения, но не и оферти. „Мач Телеграф“ научи, че такава със сигурност не е получавал Георги Чиликов, който е спряган да се завърне в отбора като скаут. Бившият нападател в момента е без работа, след като си тръгна от Стара Загора с Димитър Димитров, чийто помощник бе.Той е бил категоричен, че до този момент никой от „Герена“ не го е търсил за нищо. Не е ясно също дали той ще приеме да работи отново като скаут, след като предпочита да се развива в треньорската професия.

„Тема спорт“: Норвежци с оферта за Алиун Фол от Берое

Норвежки клуб е пожелал да привлече нападателя на Берое Алиун Фол, разбра "Тема Спорт". В момента ръководството на заралии разглежда офертата. Почти сигурно тя ще бъде приета. През миналия сезон Фол бе водещият реализатор на старозагорския тим. Той бе на терена в 28 шампионатни мача, в които отбеляза 10 гола. За Купата на България 28-годишният таран взе участие в 2 срещи, в които вкара 2 попадения. При продажба на Фол треньорът Петър Колев ще продължи да има избор за върха на атаката. В състава са ветеранът Мартин Камбуров, който преследва головия рекорд на Петър Жеков, както и Ерсон Кукула. Берое започва подготовка за сезон 2021/22 на 17 юни (четвъртък), а часът и мястото за първата тренировка ще бъдат обявени допълнително. В първите дни играчите ще минат и функционални изследвания. Първата част от подготвителния период ще бъде в Стара Загора, а на 27 юни отборът заминава на лагер в Банско, който ще продължи до 10 юли. Берое ще изиграе общо седем контролни срещи.
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки