Павлюченкова се класира за финала на „Ролан Гарос“ (ВИДЕО)

Рускинята ще спори с гъркиня или чехкиня за титлата

Павлюченкова се класира за финала на „Ролан Гарос“ (ВИДЕО)

Рускинята Анастасия Павлюченкова се класира за финала на Откритото първенство на Франция по тенис.

Поставената под номер 31 Павлюченкова победи друга дебютантка на полуфинал в турнирите от Големия шлем Тамара Зиданшек (Словения) със 7:5, 6:3 за 94 минути.

Зиданшек стартира двубоя с пробив и аванс от 2:0, но рускинята обърна до 5:3. Тя не успя да затвори сета при първата си възможност на сервис, но след това реализира нов брейк за 7:5.

Във втората част Павлюченкова дръпна с 4:1 и не допусна да бъде застигната.

"За мен е много емоционален, специален момент. Трудно ми е да говоря. Тенисът е спорт и на психика. Мачът беше много тежък, трябваше да се трудя през лятото време. Мислех много и върху тактиката. Сега е важно да се възстановя добре и да бъда максимално концентрирана за финала в събота. Ще дам всичко от себе си", коментира победителката, която с успеха се завръща в топ 20 на световната ранглиста.

"Имах тактически план, знаех, че има тя добър форхенд и се опитвах да го избягвам. Тя е много опасна съперничка. Щастлива съм, че изпълних тактиката си и нещата се получиха. Знаех, че всяка точка е много важна и през цялото време бях концентрирана. Имаше момент, в които бях малко пасивна и това доведе до някои проблеми. Във втория сет започнах да играя с повече мощ и това също даде резултат", допълни тя.

Павлюченкова стана първата рускиня след Мария Шарапова на финал в Шлема от януари 2015 година в Мелбърн.

В спора за трофея тя очаква победителката от двубоя между Мария Сакари (Гърция) и Барбора Крейчикова (Чехия).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки