Несторов отпадна на полуфинал в Париж

Българинът и Вячеслав Биелинский загубиха от поставените под №4 в схемата

Несторов отпадна на полуфинал в Париж

 Пьотр Нестеров и неговият партньор Вячеслав Биелинский отпаднаха на полуфинал на двойки от юношеския Ролан Гарос. След трите си победи в Париж двамата загубиха с 5:7, 2:6 от четвъртите в схемата Артур Фис и Джовани Мпечи Перикар.

 
Няколко часа по-рано двамата французи бяха играли помежду си в полуфинал на сингъл, в който победата бе за Фис, който по този начин си осигури участие и на двата финални двубоя при юношите в Париж.
 
Полуфиналът на двойки започна с пробив още на старта за французите, който обаче бе върнат за 3:3. Все пак поставените успяха да стигнат до успеха след нов брейк за 6:5.
 
Втората част отново стартира с пробив за Фис и Мпечи Перикар, които поеха изцяло контрола върху случващото се на корта и закономерно достигнаха и до втори пробив за 4:1. Българо-украинският дует пропусна три брейкбола при 2:5 и така напусна турнира след 62 минути на корта.
 
За Нестеров това бе дебютно участие в турнир от Големия шлем като достигането до полуфинал ще доведе и до скок в световната ранглиста, в която се намира на 37-о място. При юношите резултатите на двойки също влизат в индивидуалната класация. На сингъл Нестеров загуби в първи кръг от Люк Ван Аш, който не загуби нито сет до момента и ще бъде съперник на Фис във финала.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки