Бонучи и Имобиле на седмото небе след успешното начало на Евро 2020

Вижте какво заявиха двамата, след като Италия надви Турция на старта и записа 9-а поредна победа

Бонучи и Имобиле на седмото небе след успешното начало на Евро 2020

"Когато започваш това приключение, има нужда да има известно напрежение и искаш да си на терена. Представях си, че ще нещата ще се развият по този начин поради пътя, който извървяхме, за да стигнем до тук!"

Така коментира победния старт на Италия на Евро 2020 защитникът Леонардо Бонучи. "Адзурите" записаха девета поредна победа, след като спечелиха с 3:0 срещу Турция в откриващия мач на форума на Стария континент.

"Това е началото от едно дълго пътуване и трябва да задържим краката си здраво на земята, тъй като ни чака серия от оспорвани мачове. Съперниците ще ни опознаят по-добре, но ние знаем, че ще можем да кажем думата си", допълни той и коментира присъствието на привърженици на стадио "Олимпико", където имаше 16 000 зрители.

"С хората по трибуните, футболът е напълно различен. Те преживяха мача със сърцата си. От утре забравяме негативните неща, взимаме позитивите и се готвим за следващия двубой", посочи Бонучи, докато съотборника му Чиро Имобиле, който вкара едно от попаденията, допълни:

"Да отбележа гол на Европейското първенство на домашния ми стадион - не мисля, че има нещо по-хубаво от това. През първото полувреме бяхме търпеливи. Турция е силен отбор и създаде проблеми на много водещи тимове. Ние се опитахме да ги изморим, движехме топката и опитвахме да разкъсаме линиите. За съжаление, имахме проблеми да преодолеем стената им. След почивката те бяха по-уморени. След гола се отвориха и тогава нашите качества се показаха", допълни Имобиле и благодари на майка си за "това, че ми е дала усещането да бъда на точното място в точния момент".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки