МОЩНО НАЧАЛО: Белгия се разправи с лекота с Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лукаку на два пъти и Мюние вкараха за 3:0 в Санкт Петербург

МОЩНО НАЧАЛО: Белгия се разправи с лекота с Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Белгия започна ударно участието си на Евро 2020. Тимът на Роберто Мартинес спечели с 3:0 срещу Русия първия си мач от надперавата. "Червените дяволи" изпуснаха още куп положения, но дадоха сериозна заявка за първото място в групата.

 

Двата тима имаха стари сметки за уреждане, тъй като бяха в една квалификационна група по пътя към финалите. В нея белгийците спечелиха и двата мача срещу “сборная” - 3:1 и 4:1. Така Русия продължава да няма победа над този съперник в досегашните сблъсъци между двата тима. “Червените дяволи” могат да се похвалят със 8 победи и 2 равенства. 

 

Русия се опита да наложи натиск, но сгреши и още в 10-ата минута допусна гол. Защитата на "сборная" изпусна Лукаку, който се възползва по най-добрия начин и прониза Шунин - 1:0!. Четири след това руснаците отговориха с изстрел с глава на Марио Фернандес. Той засече центриране на Головин от ъглов удар, но Куртоа спаси.

 
В 16-ата минута Дзюба овладя на гърди в наказателното поле и подаде на Оздоев, но ударът му по земя мина встрани от целта. 120 секунди по-късно Лукаку нахлу на скорост в пеналта и въпреки че беше затворен успя да подаде към Дендонкер, чийто шут обаче профуча над вратата.
 
Нова неточност в руската отбрана позволи на Торган Азар да стреля към вратата на Шунин, който успя да отрази удара му. В 26-ата минута и двата отбора трябваше да правят принудителни смени, след като при спорна топка в центъра на терена, Деляр Кузяев и Тимоти Кастан си удариха главите. 
 
Именно резервата, която селекционерът Роберто Мартинес пусна - Тома Мюние отбеляза втория гол за Белгия. Това се случи в 34-ата минута. Торган Азар центрира отляво, Шунин изби топката, но право в краката на Мюние, който от непосредствена близост покачи на 2:0.
 
 
В добавеното време на първата част удар на Караско профуча над вратата.
 
Второто полувреме започна с далечен изстрел на Зобнин, който обаче не учели вратата. Куртоа на два пъти трябваше да излиза, за да се намесва при центрирания, докато "червените дяволи" не изглеждаха много заинтригувани към това да стигнат до нов гол. 
 
Денис Черишев, който влезе принудително през първата част, пък беше заменен в 63-ата минута от Алексей Миранчук. Бившият футболист на Реал (Мадрид) не остана никак доволен от този факт.
 
 
Десетина минути по-късно Еден Азар пък влезе на мястото на Дрис Мертенс и с няколко добри отигравания раздвижи играта на Белгия, без да се стигна до опасности за вратата на Русия.
 
Финалният щурм на руснаците доведе до центриране на Головин в 84-ата минута, при което Боята нескопосано изчисти в ъглов удар.
 
Вместо това Белгия стигна до трети гол. Разписа се отново Лукаку в 88-ата минута. Тома Мюние пусна извеждащ пас към нападателя. За голмайстора на Интер не представляваше сериозна трудност да преодолее Шунин с хубав удар по земя в близкия ъгъл.
 
 
 
БЕЛГИЯ - РУСИЯ 3:0
1:0 Лукаку (10)
2:0 Мюние (34)
3:0 Лукаку (88)
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
БЕЛГИЯ: 1. Куртоа, 2. Алдервейрелд, 4. Боята, 5. Вертонген, 8. Тилеманс, 9. Лукаку, 11. Караско, 14. Мартенс, 16. Т. Азар, 19. Дендонкер, 21. Кастане
 
РУСИЯ: 1. Шунин, 2. Марио Фернандеш, 5. Семенов, 7. Оздоев, 8. Баринов, 11. Зобрин, 14. Джикия, 17. Головин, 18. Жирков, 22. Дзюба, 23. Кузаев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки