НОВО 20: Диксън преговарял само с НАП, Левски закъснява с вноските

Сделка за „сините“ акции няма как да има скоро, заплати не са плащани от месеци и футболистите могат да разтрогнат

НОВО 20: Диксън преговарял само с НАП, Левски закъснява с вноските

Левски изостава с плащанията на дълговете си към НАП.

Както е известно, всеки месец клубът трябва да превежда по 143 хиляди лева на Агенцията по приходите, с които да покрива стари дългове.

Именно с това държавно учреждение се е срещал кандидат-купувачът на сините Джоузеф Диксън.

На пресконференцията си в четвъртък 31-годишният англичанин заяви, че намеренията му към клуба са сериозни, като вече е провел срещи с държавни институции, а на „Герена" имат предоставена банкова гаранция за капиталите, стоящи зад него.

Фейсбук страницата "Синя приказка" разкри за посещението на Диксън в НАП.

"Под "срещи с някои институции" Диксън имаше предвид срещи с НАП. По наша информация е ходил там заедно с Наско Сираков. Понеже клубът изостава с вноските в момента и трябва да е изряден, ако иска да строи нещо. Оттам е и разминаването с допитването на bTV. Те са питали Столичната община и Министерството на спорта и нормално е да им кажат, че Диксън не е ходил на срещи там, защото е бил само в НАП. И вече се започва с големи заглавия как не бил ходил на срещи с институции и се прави внушението, че бил излъгал. Докато не стане собственик, няма смисъл да ходи в другите институции, касаещи директно концесията", пише в материала.

В петък от БФС заявиха, че Левски е с условен професионален лиценз за следващия сезон и посочиха, че клубът е поставен под финансов мониторинг.

Документите на сините ще бъдат проверявани всеки месец. Може би именно просрочени плащания към НАП са причина ситуацията в Левски да бъде държана под око и от футболния съюз, пише „Тема спорт“ и допълва, че сделка за клуба няма как да има в близките две седмици напред.

Джоузеф Диксън обяви, че тръгва за САЩ, където трябва да регистрира дружеството, което да притежава акциите на Левски, и след това самият той да контролира това дружество от Българя, където да регистрира друга компания. Кацайки в Щатите обаче, г-н Диксън трябва веднага да бъде подложен на едноседмична карантина заради коронавируса.

Дори и да направи регистрации, да заредят сметката му с милионите, той трябва да тръгне за Великобритания, както анонсира на пресконференцията. Там го чака нова изолация. На Острова в момента има тридневна карантина. Освен това Джо Диксън ще трябва да плати глоба от 5 хиляди паунда. Това е санкцията за гражданите на Обединеното кралство, които си позволят да пътуват без крайно уважителна причина. Бизнес дела не спада в списъка с разрешените.

Всичко това означава, че кандидат-собственикът на Левски няма как да се върне в България по-рано от две седмици, считано от днес. После кога ще регистрира дружество в София, кога ще оправи документите за сделка, кога ще мине банковият превод... и през това време сините трябва да са минали половината лятна подготовка.

Смятаме го, че до тогава няма как да бъдат привлечени нови попълнения, за нов треньор изобщо не си и помисляме. Не е ясно и колко от настоящите футболисти ще повярват на Наско Сираков, че Диксън е реален инвеститор, а не бутафорна фигура.

Заплати в клуба не са плащани от 4 месеца и във всеки един момент футболистите могат да разтрогнат.

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки