В САРАЕВО: ЦСКА е фаворит за подписа на Матиас Фанимо (ВИДЕО)

„Червените“ платиха премиите за купата и Лига Европа, бонуси очакват играчите при триумф за Суперкупата

В САРАЕВО: ЦСКА е фаворит за подписа на Матиас Фанимо (ВИДЕО)

Медиите в Босна и Херцеговина вчера подеха също темата за евентуалния трансфер на Матиас Фанимо от Сараево в ЦСКА.

Бързоногият футболист е с англо-нигерийски корени и е юноша на Уест Хем, като има 3 мача за първия отбор на „чуковете“.

По онова време е определен и за най-бързия футболист в света.

Според пресата в бившата Югославска република интересът към Фанимо е напълно резонен, тъй като играчът е записал страхотен сезон с фланелката на Сараево.

27-годишното крило има 37 мача през кампанията, в които е отбелязал 13 гола и е направил 2 асистенции.

Информацията от Нигерия и Босна гласи, че Сараево ще се раздели с футболиста за сумата от около 700 хиляди евро, като тя е определяна за нереална.

Според немския сайт transfermarkt.de цената на записалия 18 мача (3 гола) за юношеските и младежките формации на Англия играч е 450 хиляди евро.

На този етап се смята, че ЦСКА е с най-големи шансове да го привлече в редиците си, като интерес към него има и от турските Коняспор и Аланияспор.

Новината за евентуалния трансфер на Фанимо разбуни духовете в Босна и Херцеговина, като феновете на Сараево се обявиха твърдо против възможността футболистът да бъде трансфериран.

Мнението им е, че той е най-силният и постоянен играч в тима, който завърши втори в крайното подреждане, изоставайки на 2 точки от Баня Лука.

Преди да премине в Сараево фуболистът, който играе по десния фланг на атаката, но може да се подвизава и отляво, е носил екипите на Драва Птуй, Транмиър и нискоразредни английски отбори.

Контрактът му с босненците изтича през 2023 година. Почти сигурно шефовете на ЦСКА няма да склонят да платят веднага исканата трансферна сума.

Най-вероятно те ще предложат да го привлекат под наем с опция за закупуване, пише „Тема спорт“ и съобщава, че ръководството на „червените“ е зарадвало играчите в навечерието на старта на подготовката за новия сезон.

Ден преди Любослав Пенев да събере своите избраници, в петък вечер футболистите получиха приятно известие - в банковите им сметки постъпиха премиите за спечелването на Купата на България и за представянето в Лига Европа.

Горчивината в състезателите бе свързана с това, че те не взеха и стотинка за победите си през пролетния дял на шампионата.

Причината е, че във вътрешния правилник на клуба е залегнала точка, по силата на която такива се полагат само, ако отборът се класира на първо или второ място.

Ако бяха изместили Локо Пд в класирането и се бяха окичили със среброто, „армейците“ щяха да заработят бонуси за всеки успех в първенството.

Играчите ще имат възможност да наваксат пропуснатите ползи, ако победят Лудогорец в мача за Суперкупата на 17 юли. Тогава те ще получат специален бонус, чийто размер на този етап се пази в тайна.

Все още не е ясно къде ще се проведе този двубой, като към този момент най-вероятно е да бъде на Националния стадион "Васил Левски".

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки