Сензациите в пресата: В ЦСКА очакват Чатакович да замести Тиаго

В Етър чакат до утре отговор от Томаш, Берое си връща централен защитник и още…

Сензациите в пресата: В ЦСКА очакват Чатакович да замести Тиаго

Сензациите в пресата днес, неделя, 13 юни 2021 година:

„Тема спорт“: В ЦСКА очакват Чатакович да замести Тиаго

Новопривлеченият от словашкия Тренчин босненски плеймейкър Хамза Читакович ще има тежката задача да замести в ЦСКА Тиаго Родригес. Както е известно, португалецът почти сигурно ще напусне, въпреки желанието на наставника Любослав Пенев да го задържи поне за мачовете от евротурнирите. Според спортно-техническото ръководство на армейците Читакович притежава почти същия профил, като е дори по-офанзивен футболист от Тиаго и може да оправдае очакванията. Основната позиция на родения на 15 януари 1997 година футболист е на плеймейкър (зад нападателя), но нерядко е използван и на върха на атаката. Той е висок 186 сантиметра и силният му крак е левият. Хамза има 5 мача за младежкия национален отбор на Босна и Херцеговина, в които е отбелязал 1 гол. В последните 4 години Читакович е бил сред най-силните футболисти на Тренчин, като е бил и един от най-големите любимци на феновете. За четирите сезона в словашкото първенство той е изиграл общо 106 мача, в които е отбелязал 39 гола. В Лига Европа новото попълнение на ЦСКА има 12 мача и 4 гола.

„Мач Телеграф“: В Етър чакат до утре отговор от Томаш

Най-късно утре ще стане ясно дали Етър ще трябва да търси нов треньор или Александър Томаш ще продължи да работи в родния си град. Разговорите с Томаш бяха стартирани в петък, след като стана ясно, че „виолетовите“ нямат шанс да се върнат в елита по административен път и ще трябва да се борят за това през Втора лига. В същото време Томаш бе обявил, че ще води тима само в елита. „Болярите“ обаче се надяват той да размисли, нищо че ще бъдат с орязан бюджет. Това разкри преди два дни Цанко Цветанов, който е член на УС. „Предстои да редуцираме бюджета. Обсъдили сме основните пера на финансиране, както и изчистване на задълженията. Понатрупахме такива в елита, но във Втора лига ще трябва да започнем да ги покриваме“, обяви той, цитиран от „Янтра днес“. Цветанов е категоричен също, че Етър трябва да започне да разчита на собствени кадри или такива от региона. Освен това според него „виолетовите“ са допуснали сериозна грешка, след като не са привлекли в управата - Георги Василев. Това обаче може да бъде поправено скоро.

„Тема спорт“: Берое си връща централен защитник

Берое е напът да осъществи поредния си трансфер. Тимът ще привлече Мирослав Енчев. 29-годишният защитник бе освободен от Черно море след края на сезона. През миналата кампания Енчев бе на терена в едва 6 шампионатни двубоя за варненци. Наред с това участва и в една среща за Купата на България. Берое е доста активен на трансферния пазар. Причината е, че освободи цели 13 футболисти. До този момент шестима нови играчи са подписали контракти със старозагорци и ще започнат подготовка с тима за новия сезон. Тя стартира на 17 юни, четвъртък. Попълненията са Реян Даскалов, Даниел Генов, Камен Хаджиев, Христо Митев, Омар Сако и Абубакар Тонгара. След изтичане на наема в Янтра в отбора се завръщат Иван Гошев и Стоян Иванов. Наред с това заралии искат да привлекат още вратар, ляв бек, вътрешен халф и крило. Тимът има интерес към напусналия Ботев Пловдив Джонатан Перейра, както и към Серкан Юсеин, чиито права се дължат от Лудогорец. Черно море със сигурност ще трябва да вземе попълнения за центъра на отбраната. Причината е, че освен с Енчев, тимът се раздели и с дългогодишния си футболист Стефан Станчев. Солиден интерес има към офанзивния халф на варненци Илиан Илиев-младши. Той е искан от белгийски, руски и португалски клубове, бе в плановете за селекция и на Левски, ако финансовото положение на "Герена" се оправи. Черно море започва подготовка на 16 юни, сряда, и ще има 8 контроли. 

„Мач Телеграф“: Нападател избра новак пред Славата

Симеон Вешев вече не е част от Струмска слава. Тимът от Радомир обяви, че той е пожелал да си тръгне и двете страни са се разбрали да разтрогнат по взаимно съгласие. Вешев бе привлечен през зимата от Нефтохимик, след като разтрогна с бургазлии за неизплатени заплати. Той обаче бързо си е намерил нов отбор - Вешев ще продължи кариерата си в Марица, който си осигури промоция във Втора лига. Нападателят е юноша на Чавдар (Етрополе), а в кариерата си е играл още за Банско и Оборище от Панагюрище. От Струмска слава му благодариха и му пожелаха късмет. 
Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки