Сензациите в пресата: В ЦСКА очакват Чатакович да замести Тиаго

В Етър чакат до утре отговор от Томаш, Берое си връща централен защитник и още…

Сензациите в пресата: В ЦСКА очакват Чатакович да замести Тиаго

Сензациите в пресата днес, неделя, 13 юни 2021 година:

„Тема спорт“: В ЦСКА очакват Чатакович да замести Тиаго

Новопривлеченият от словашкия Тренчин босненски плеймейкър Хамза Читакович ще има тежката задача да замести в ЦСКА Тиаго Родригес. Както е известно, португалецът почти сигурно ще напусне, въпреки желанието на наставника Любослав Пенев да го задържи поне за мачовете от евротурнирите. Според спортно-техническото ръководство на армейците Читакович притежава почти същия профил, като е дори по-офанзивен футболист от Тиаго и може да оправдае очакванията. Основната позиция на родения на 15 януари 1997 година футболист е на плеймейкър (зад нападателя), но нерядко е използван и на върха на атаката. Той е висок 186 сантиметра и силният му крак е левият. Хамза има 5 мача за младежкия национален отбор на Босна и Херцеговина, в които е отбелязал 1 гол. В последните 4 години Читакович е бил сред най-силните футболисти на Тренчин, като е бил и един от най-големите любимци на феновете. За четирите сезона в словашкото първенство той е изиграл общо 106 мача, в които е отбелязал 39 гола. В Лига Европа новото попълнение на ЦСКА има 12 мача и 4 гола.

„Мач Телеграф“: В Етър чакат до утре отговор от Томаш

Най-късно утре ще стане ясно дали Етър ще трябва да търси нов треньор или Александър Томаш ще продължи да работи в родния си град. Разговорите с Томаш бяха стартирани в петък, след като стана ясно, че „виолетовите“ нямат шанс да се върнат в елита по административен път и ще трябва да се борят за това през Втора лига. В същото време Томаш бе обявил, че ще води тима само в елита. „Болярите“ обаче се надяват той да размисли, нищо че ще бъдат с орязан бюджет. Това разкри преди два дни Цанко Цветанов, който е член на УС. „Предстои да редуцираме бюджета. Обсъдили сме основните пера на финансиране, както и изчистване на задълженията. Понатрупахме такива в елита, но във Втора лига ще трябва да започнем да ги покриваме“, обяви той, цитиран от „Янтра днес“. Цветанов е категоричен също, че Етър трябва да започне да разчита на собствени кадри или такива от региона. Освен това според него „виолетовите“ са допуснали сериозна грешка, след като не са привлекли в управата - Георги Василев. Това обаче може да бъде поправено скоро.

„Тема спорт“: Берое си връща централен защитник

Берое е напът да осъществи поредния си трансфер. Тимът ще привлече Мирослав Енчев. 29-годишният защитник бе освободен от Черно море след края на сезона. През миналата кампания Енчев бе на терена в едва 6 шампионатни двубоя за варненци. Наред с това участва и в една среща за Купата на България. Берое е доста активен на трансферния пазар. Причината е, че освободи цели 13 футболисти. До този момент шестима нови играчи са подписали контракти със старозагорци и ще започнат подготовка с тима за новия сезон. Тя стартира на 17 юни, четвъртък. Попълненията са Реян Даскалов, Даниел Генов, Камен Хаджиев, Христо Митев, Омар Сако и Абубакар Тонгара. След изтичане на наема в Янтра в отбора се завръщат Иван Гошев и Стоян Иванов. Наред с това заралии искат да привлекат още вратар, ляв бек, вътрешен халф и крило. Тимът има интерес към напусналия Ботев Пловдив Джонатан Перейра, както и към Серкан Юсеин, чиито права се дължат от Лудогорец. Черно море със сигурност ще трябва да вземе попълнения за центъра на отбраната. Причината е, че освен с Енчев, тимът се раздели и с дългогодишния си футболист Стефан Станчев. Солиден интерес има към офанзивния халф на варненци Илиан Илиев-младши. Той е искан от белгийски, руски и португалски клубове, бе в плановете за селекция и на Левски, ако финансовото положение на "Герена" се оправи. Черно море започва подготовка на 16 юни, сряда, и ще има 8 контроли. 

„Мач Телеграф“: Нападател избра новак пред Славата

Симеон Вешев вече не е част от Струмска слава. Тимът от Радомир обяви, че той е пожелал да си тръгне и двете страни са се разбрали да разтрогнат по взаимно съгласие. Вешев бе привлечен през зимата от Нефтохимик, след като разтрогна с бургазлии за неизплатени заплати. Той обаче бързо си е намерил нов отбор - Вешев ще продължи кариерата си в Марица, който си осигури промоция във Втора лига. Нападателят е юноша на Чавдар (Етрополе), а в кариерата си е играл още за Банско и Оборище от Панагюрище. От Струмска слава му благодариха и му пожелаха късмет. 
Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки