„Спортпалас“ прие турнира „Грабни купата“

Двама от най-прочутите футболисти на Североизтока и легенди на „Черно море“ и Спартак“ Варна дадоха началото на турнира

„Спортпалас“ прие турнира „Грабни купата“

 Двама от най-прочутите футболисти на Североизтока и легенди на „Черно море“ и Спартак“ Варна дадоха началото на турнира „Грабни купата“ в морската столица. Най-голямата аматьорска верига в България събра на игрищата в Национална спортна база „Спортпалас“ елитните отбори от региона, които ще излъчат нови два печеливши тима за големия финал в Албена през есента.

 
 
 
На тържественото откриване присъстващите бяха поздравени от местните футболни легенди Стефан Богомилов от „Черно море“ и Димитър Трендафилов от „Спартак“, които изтеглиха жребия и пожелаха успех на участниците. Сред официалните гости бяха още Иво Артименко – директор на „Спортпалас“ и неговият заместник Петър Петров. Всички те бяха отличени със специални призове като признание за изключително активната дейност в областта на спорта във Варна. „Пожелавам ви да се чувствате радостни от играта. Тези турнири са прекрасна идея, стимул и подкрепа за аматьорския футбол, която е най-масовият спорт в България,“ заяви Богомилов. Иво Артименко от своя страна пожела мачовете да минат без контузии и покани всички участници още от сега на следващото издание на турнира догодина.
 
 
 
Поредицата от надпревари по минифутбол стартира през април в Стара Загора, след това премина през Пазарджик, Сандански, Горна Оряховица, Монтана и София. Финалистите във всеки град си осигуряват участие в международния заключителен турнир, който е насрочен за средата на септември край морето с участието на тимове от 10 държави.
 
 
 
Веднага след първия съдийски сигнал в „Спортпалас“ отборите се впуснаха в люта битка с мачовете в предварителните групи, които ще определят четвъртфиналистите. Утре, неделя от 9.30 ч. са предвидени директните елиминации, в 13.00 ч. ще започне финалът, веднага след това е награждаването и закриването на турнира.
 
 
 
Сред партньорите на организаторите от „Асоциация спорт в свободното време“ в осъществяването на проекта по програма Еразъм + на Европейския съюз са Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и др.
 
 
 
След Варна този уикенд, веригата от аматьорски турнири „Грабни купата“ ще завърши с Големия финал, насрочен за 13-17 септември в Албена. В него наред с българските финалисти ще участват и най-добрите аматьорски отбори на 10 европейски държави – Нидерландия, Италия, Турция, Словения, Румъния, Унгария, Словакия, Португалия и др. Подробности и снимки ще намерите на  www.grabnikupata.bg.
Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки