Боряна Калейн и Катрин Тасева без медали във финалите на индивидуалните уреди

Вижте подробности

Боряна Калейн и Катрин Тасева без медали във финалите на индивидуалните уреди

Боряна Калейн и Катрин Тасева не успяха да извоюват медали във финалите на индивидуалните уреди. Родните грации дадоха всичко от себе си в съчетанията, в които взеха участие. Въпреки това обаче натрупаната умора и грешки доведоха до липсата на отличия с последния ден от Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. 

 

Първа на килима излезе Катрин Тасева, която изигра чудесен обръч. Тя представи съчетанието си силно и не допусна сериозни грешки, благодарение на което получи оценка от 26.600. С този резултат Кати зае 6-ото място. Боряна Калейн също стартира участието си на финалите на отделните уреди с обръч. Въпреки доброто изиграване на композицията, в самия край Бубето изпусна уреда си, което й отреди 26.600 – същия сбор като този на Катрин. Така Калейн се нареди след нея – на 7-ата позиция. Първа стана Дина Аверина от Русия с 28.350. Среброто отиде при Линой Ашрам (Израел) с 27.850, а третото място зае Анастасия Салос от Беларус с 27.650.

 

На топка позициите в крайното класиране бяха разменени. Лиричното изпълнение на Бубето беше чудесно, но грешките, които българката допусна, я изпратиха на 6-ото място с резултат от 26.350. Катрин пък даде всичко от себе си, без да пести нищо, за което получи оценка от 26.050. Тя стигна за мястото след това на Боряна – 7. Първа, втора и трета се наредиха Дина Аверина (28.850), Линой Ашрам (28.600) и Алина Харнаско (28.500).

 

Третото представено съчетание беше това с бухалки. На него и двете ни гимнастички дадоха всичко от себе си и показаха прекрасна игра. Калейн получи 27.775, а това я изведе на 4-о място в крайното подреждане. Веднага след нея се нареди и Тасева, която беше оценена с 27.500. Така Катрин зае 5-ата позиция. Първа на този уред стана Линой Ашрам, която спечели златото със своята оценка от 28.500. След нея останаха Дина Аверина с 28.200 и Анастасия Салос с 27.800.

 

Учасие във финалите на лента записа само Катрин Тасева, тъй като Боряна Калейн не успя да се класира. Кати показа много вдъхновена игра, но няколко грешки се оказа ключови за нея. Родната гимнастичка получи 22.100, а това й отреди 5-о място на финала. Със златото се окичи Дина Аверина (24.700), среброто грабна Алина Харнаско (23.200), а бронза спечели Арина Аверина (22.600).

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

България с финалисти във всички категории на ОШ по спортна аеробика в Прага

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки