СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ: Храбра Унгария удържа Франция - 1:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Маджарите" вкараха единственото си положение в мача, но това стигна за точката

СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ: Храбра Унгария удържа Франция - 1:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Франция стигна само да 1:1 срещу Унгария в мач от група F на Евро 2020. Стадионът в Будапеща избухна в добавеното време на първата, част когато домакините откриха резултата при единственото си положение в срещата. Антан Гризман изравни след почивката. До края набезите на световните шампиони бяха удържани от храбрите унгарци и така сензацията стана факт!

За момента “петлите” имат 4 точки, пред Португалия с 3, Унгария с 1 и Германия с 0. След около час  в Мюнхен Бундестима посреща Португалия.

 

В 14-ата минута французите пропуснаха да излязат напред в резултата. Карим Бензема получи топката пред наказателното поле и шутира, но Петер Гулачи изби. При добавката Гризман също не успя да преодолее съперниковия вратар, а и беше в засада.

 

Малко след и Мбапе пропусна да вкара от удобна позиция. Центриране на Люка Дин го намери намери непокрит в наказателното поле, но ударът с глава на звездата на ПСЖ мина встрани от целта. В 21-ата минута се стигна до нова възможност за "петлите". Дин свали с глава за Бензема в наказателното поле, а той потърси Мбапе, който стреля над вратата на унгарците.
 
 
Селекционерът на унгарците беше принуден да прави смяна още 26-ата минута. Капитанът Адам Салай се контузи и на негово място влезе Неманя Николич.
 
Половин час след началото французите направиха поредния си пропуск в двубоя. Мбапе бе изведен в наказателното поле от Пол Погба и технично намери Бензема, който остана сам срещу Гулачи, но от точката за изпълнение на дузпа шутира покрай вратата. В 34-ата минута Мбапе получи на границата на наказателното поле от Погба, финтира трима играчи на съперника и опита да намери далечния ъгъл, но неточно.
 
Така се стигна до втората минута на добавеното време, когато унгарците изненадващо поведоха. Крайният бранител Атила Фиола се озова сам срещу Лорис  стреля в близкия ъгъл за 1:0!
 

 

Очаквано Франция се хвърли в атака от първите секунди на второто полувреме. Стигна се до няколко опасни центрирания, при които обаче отбраната на домакините се справи. В 51-ата минута Погба стреля опасно, но топката мина встрани от вратата.
 
В 57-ата минута на терена се появи Усман Дембеле. Две по-късно именно той можеше да изравни, но уцели страничната греда. Футболистът на Барселона влезе в наказателното поле и шутира силно в близкия ъгъл, но топката се отби от левия страничен стълб на Гулачи.
 
Натискът на французите даде резултат в 66-ата минута. Мбапе се пребори с двамата защитници, задържа топката в наказателното поле, след което подаде към Гризман, който разстреля Гулачи.
 
 
Дешан опита да разнообрази играта с влизането на Корентен Толисо и Оливие Жиру. Домакините пък предимно се бранеха и чакаха шанса си на контраатака.  В 82-та минута Мбапе се отчете с нов пропуск. Нападателят на Франция бе изпуснат в наказателното поле на Унгария, стреля мощно в близкия горен ъгъл, но там Петер Гулачи впечатли с поредното си спасяване. 
 
Малко след това капитанът на “маджарите” спаси и далечен удар на Толисо. В заключителните секунди пък Варан бе оставен непокрит в наказателното поле на домакините, но стреля с глава покрай вратата.
 
 
 
УНГАРИЯ - ФРАНЦИЯ 1:1
1:0 Атила Фиола (45+2)
1:1 Антоан Гризман (66)
 

УНГАРИЯ: Гулачи, Орбан, Р. Салай, Фиола, Ботка, Него, Наги, Шалай, Шафер, Клайнхайслер, А. Салай
 
ФРАНЦИЯ: Лорис, Павар, Кимпембе, Варан, Дин, Канте, Рабио, Погба, Гризман, Бензема, Мбапе

 

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки