МОЩНА МАШИНА: Бундестима показа класа и разпиля Португалия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Роналдо пак вкара и постави рекорд, но два автогола провалиха отбора му, VAR отмени попадение на Германия

МОЩНА МАШИНА: Бундестима показа класа и разпиля Португалия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Германия постигна първата си победа на Европейското първенство по футбол, след като обърна и разгроми в Мюнхен с 4:2 настоящия шампион Португалия в зрелищен сблъсък. 

Срещата на „Алианц Арена“ ще остане в историята, защото Кристиано Роналдо постави пореден рекорд. 

Той се превърна в единствения футболист с минимум 3 попадения на 3 различни форума на Стария континент, докато отборът на Португалия стана първият, вкарал си два автогола в рамките на един мач от еврофинали.

„Мореплавателите“ сториха това в рамките само на 4 минути, между 35-ата и 39-ата, докато след паузата Бундестима наниза още две бързи попадения (в 51-ата и в 60-ата), за да триумфира в края.

Точни след почивката бяха Кай Хаверц и Робин Госенс за германците, както и Диого Жота за Португалия. 

Така победителите се реваншираха за лошото начало и загубата от световния шампион Франция на старта в група „F”, а освен това записаха пети пореден успех над съперника си и вече имат 3 точки, с колкото е и той. 

Лидерът Франция е с 4, след като не можа да победи по-рано през деня аутсайдера в потока Унгария и стигна само до 1:1. 

В днешния двубой на „Алианц Арена“ имаше всичко – цели 6 гола, почти 20 удара към двете врати, отменено попадение, обрат, драма и вълнуващи моменти, които безспорно зарадваха 20-те хиляди зрители на стадиона в Мюнхен. 

Двамата треньори не направиха нито една промяна в стартовите си състави спрямо първите срещи, а съботната бе под номер 192 за Йоахим Льов начело на Германия.

Както е известно, той ще бъде заменен от Ханзи Флик след форума, а неговите момчета започнаха много мотивирано и се настаниха в половината на съперника. 

Още в петата минута Робин Госенс вкара изключително красив гол с акробатично изпълнение, но попадението бе отменено заради засада.

Скоро след това пък вратарят на „мореплавателите“ Руи Патрисио трябваше да се намесва решително след силен удар от 20 метра на Кай Хаверц, а не след дълго Пепе успя с мъка да блокира изстрел на Томас Мюлер. 

След това обаче настоящите европейски шампиони откриха резултата с първата си добра атака. Диого Жота получи отличен пас от Бернанрдо Силва, овладя на гърди и подаде към Кристиано Роналдо, който на празна врата нямаше как да сгреши.

Така капитанът на Португалия откри резултата със своя рекорден 12-и гол на еврофинали и общо 107-ми за „мореплавателите“. Той вече изостава само на 2 попадения от водещия реализатор за всички времена с национални отбори – иранецът Али Даи (109).

В 22-ата минута Кристиано блесна и с фамозно отиграване срещу Антонио Рюдигер, при което подаде без да гледа към Бруно Фернандеш. Последният намери Жота, чийто изстрел обаче бе блокиран. 

Германският национален отбор обаче никога не се предава и доказа това с бърз обрат, който постигна в рамките само на 4 минути. 

В 35-ата Госенс центрира и Рубен Диаш си вкара автогол пред погледа на Кай Хаверц, който също бе на път да се разпише, но попадението бе записано на името на защитника на Манчестър Сити.

В 39-ата минута пък отново Хаверц пробва удар, който се превърна в подаване към Джошуа Кимих. След неговото подаване пък Рафаел Герейро протегна крак, опитвайки се да изчисти топката, но вместо това я прати в собствената си мрежа. 

Така Германия поведе с 2:1 малко преди края на първото полувреме и точно преди почивката можеше да увеличи аванса си, ала Патрисио спаси мощния изстрел на Серж Гнабри, за да запази надеждите на Португалия. 

Всичко това накара португалския селекционер Фернандо Сантош да направи смяна по време на паузата и да замени Бернанрдо Силва с Ренато Санчес в началото на второто полувреме.

То стартира с шанс за Жота, ала щурмовакът на Ливърпул остана под топката след центриране. Не след дълго германците отново ликуваха.

След бърза контраатака и пробив отдясно последва прострелен пас към Кай Хаверц, който засече отблизо и направи резултата 3:1 за Бундестима. 

Четвъртото попадение не закъсня. Девет минути по-късно то бе реализирано от изигралия нов страхотен мач Робин Госенс.

Той се разписа във втора последователна среща и две минути след това бе заменен, но въпреки това феновете продължиха да скандират името му до последния съдийски сигнал.

Португалия все пак върна един гол, само 7 минути след този на Германия точен бе Диого Жота, който в 67-ата направи резултата 2:4 след хитър пас на Кристиано Роналдо. 

В 79-ата минута пък резервата Санчес нацели страничната греда с мощен изстрел от границата на наказателното поле. Последва силен шут и на възстановения от травма Леон Горецка, който замени Хаверц в 73-ата минута, а 10 по-късно стреля над вратата. 

До края повече голове не паднаха и така Германия спечели с 4:2, а в последния си мач от групата се изправя срещу Унгария, отново в Мюнхен.

Португалия пък ще спори с Франция на стадион „Пушкаш Арена“ в Будапеща в сряда (23 юни) от 22:00 часа. 

ПОРТУГАЛИЯ  –  ГЕРМАНИЯ 2:4 
1:0 Кристиано Роналдо (15)
1:1 Рубен Диаш (35, автогол)
1:2 Рафаел Герейро (38, автогол)
1:3 Кай Хаверц (51)
1:4 Робин Госенс (60)
2:4 Диого Жота (66)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ГЕРМАНИЯ: 1. Нойер, 2. Рюдигер, 4. Гинтер, 5. Хумелс, 6. Кимих, 20. Госенс, 21. Гюндоган, 8. Кроос, 10. Гнабри, 25. Мюлер, 7. Хаверц; 

ПОРТУГАЛИЯ: 1. Партисио, 2. Семедо, 3. Пепе, 4. Рубен Диаш, 5. Герейро, 14. Уилям Карвальо, 13. Данило, 11. Бруно Фернандеш, 10. Бернанрдо Силва, 21. Диого Жота, 7. Кристиано Роналдо;

 

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Шчесни и Милик на линия за Каляри

Мойс Кийн аут за мача от Серия А

Фиорентина с една крачка по-близо до Атина (ВИДЕО)

120 минутна драма на "Артемио Франки"

Астън Вила на полуфинал след драма с дузпи (ВИДЕО)

Сълзи във Франция след силна игра и пирова победа на Лил

Валверде: Ман Сити играе по-добър футбол от нас, но ние сме Реал

„Те мислеха, че сме мъртви, но ние победихме“

Рома смачка Милан в Европа (ВИДЕО)

Леверкузен на пътя на "вълците" на полуфиналите

Анчелоти с рекорд срещу Пеп

Италианецът се превръща в кошмар за Гуардиола

Николай Костов ще говори за Берое в петък

Вижте какво съобщиха от Левски

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки