ШОК В СЕВИЛЯ: Испания остана без победа на Евро 2020 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Полша взе първа точка на форума след 1:1, Морено изпусна дузпа за иберийците

ШОК В СЕВИЛЯ: Испания остана без победа на Евро 2020 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Испания остана без победа на Европейското първенство по футбол това лято, след като записа второ поредно равенство.

Този път „Ла Фурия“ направи 1:1 с Полша, след като на старта фиксира 0:0 с Швеция, така че е пред сензационно отпадане още в груповата фаза, ако не спечели последния си мач от поток „Е“ срещу Словакия.

В събота вечер момчетата на Луис Енрике отново не убедиха с играта си, пропуснаха дузпа в Севиля и в крайна сметка трябваше да се задоволят с ремито. 

Те откриха резултата чрез Алваро Мората в 25-ата минута, ала в 54-ата капитанът на поляците Роберт Левандовски изравни с глава и донесе на „дружина полска“ първа точка от Евро 2020.

Испания започна нервно двубоя в Севиля и още в началото грешника от първия мач Алваро Мората подаде топката на поляците в опасна зона, ала те не се възползваха.

Първият точен удар все пак беше на иберийците и бе нанесен от Дани Олмо в 10-ата минута, но право в ръцете на вратаря Войчех Шчесни.

Междувременно те имаха и претенции за дузпа, които не бяха уважени, а впоследствие стигнаха до два бързи корнера и няколко центрирания, но без резултат.

Такъв обаче имаше в 26-ата минута, когато Алваро Мората вкара отблизо след находчив пас на Жерар Морено. 

Попадението първоначално бе отменено заради засада, но след разглеждане на ситуацията с VAR стана ясно, че такава няма и Испания поведе с 1:0.

Само 8 минути по-късно тимът можеше и да удвои аванса си, след хубав изпълнение на свободен удар от Морено, ала топката профуча покрай вратата.

В ответната атака пък Роберт Левандовски изведе Карол Свидерски на страхотна позиция, но последният не можа да засече отблизо в очертанията на вратата.

Малко преди почивката поляците нямаха и късмет, тъй като именно Свидерски нацели гредата с мощен шут, а после Унай Симон спаси инстинктивно опита за добавка на Левандонвски. 

Испания отговор с хубав пробив на капитана си Жорди Алба по левия фланг и чудесен пас към Морено, който обаче стреля встрани от непосредствена близост.

Така почивката дойде при резултат 1:0 в полза на „Ла Фурия“. Скоро след нея обаче Полша изравни.

Капитанът на тима Роберт Левандовски бе намерен с центриране в наказателното поле и надскочи Емерик Лапорт, за да прати топката с глава неспасяемо в мрежата на испанците.

Те имаха претенции за нарушение в атака на Лева, ала такова не бе отсъдено и голът бе зачетен след разглеждане на ситуацията с VAR в 54-ата минута.

Само 4 по-късно обаче Испания получи дузпа след нова намеса на системата, тъй като Якуб Модер настъпи съперник в наказателното си поле. Жерар Морено застана зад топката, но я прати в страничната греда, а Алваро Мората не сполучи при добавката на празна врата.

Така равенството се запази, дори и след последвалата в 68-ата минута неумела намеса на Шчесни, който увисна при едно центриране, но нямаше кой да засече.

В 80-ата минута Мората направи поредния си голям пропуск, след като бе намерен непокрит в наказателното поле, но се засуети и бе затворен, а малко по-късно Шчесни спаси силен изстрел на Родри.

До края попадения не паднаха, въпреки 5-минутното добавено време на срещата.

Така Испания остана на третото място в групата с 2 точки, изоставайки с една от следващия си съперник Словакия и с 2 от тима на Швеция, който в последния си мач от групата играе срещу опашкаря Полша.

Испания – Полша 1:1
1:0 Алваро Мората (25)
1:1 Роберт Левандовски (54)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИСПАНИЯ: 23. Симон, 6. М. Йоренте, 24. Лапорт, 4. П. Торес, 18. Алба (к), 8. Коке, 16. Родри, 26. Педри, 9. Морено, 7. Мората, 19. Олмо;

ПОЛША: 1. Шчесни, 18. Берешински, 15. Глик, 5. Беднарек, 21. Йозвяк, 14. Клих, 16. Модер, 20. Жиелински, 26. Пухач, 11. Свидерски, 9. Левандовски (к);

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки