ШОК В СЕВИЛЯ: Испания остана без победа на Евро 2020 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Полша взе първа точка на форума след 1:1, Морено изпусна дузпа за иберийците

ШОК В СЕВИЛЯ: Испания остана без победа на Евро 2020 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Испания остана без победа на Европейското първенство по футбол това лято, след като записа второ поредно равенство.

Този път „Ла Фурия“ направи 1:1 с Полша, след като на старта фиксира 0:0 с Швеция, така че е пред сензационно отпадане още в груповата фаза, ако не спечели последния си мач от поток „Е“ срещу Словакия.

В събота вечер момчетата на Луис Енрике отново не убедиха с играта си, пропуснаха дузпа в Севиля и в крайна сметка трябваше да се задоволят с ремито. 

Те откриха резултата чрез Алваро Мората в 25-ата минута, ала в 54-ата капитанът на поляците Роберт Левандовски изравни с глава и донесе на „дружина полска“ първа точка от Евро 2020.

Испания започна нервно двубоя в Севиля и още в началото грешника от първия мач Алваро Мората подаде топката на поляците в опасна зона, ала те не се възползваха.

Първият точен удар все пак беше на иберийците и бе нанесен от Дани Олмо в 10-ата минута, но право в ръцете на вратаря Войчех Шчесни.

Междувременно те имаха и претенции за дузпа, които не бяха уважени, а впоследствие стигнаха до два бързи корнера и няколко центрирания, но без резултат.

Такъв обаче имаше в 26-ата минута, когато Алваро Мората вкара отблизо след находчив пас на Жерар Морено. 

Попадението първоначално бе отменено заради засада, но след разглеждане на ситуацията с VAR стана ясно, че такава няма и Испания поведе с 1:0.

Само 8 минути по-късно тимът можеше и да удвои аванса си, след хубав изпълнение на свободен удар от Морено, ала топката профуча покрай вратата.

В ответната атака пък Роберт Левандовски изведе Карол Свидерски на страхотна позиция, но последният не можа да засече отблизо в очертанията на вратата.

Малко преди почивката поляците нямаха и късмет, тъй като именно Свидерски нацели гредата с мощен шут, а после Унай Симон спаси инстинктивно опита за добавка на Левандонвски. 

Испания отговор с хубав пробив на капитана си Жорди Алба по левия фланг и чудесен пас към Морено, който обаче стреля встрани от непосредствена близост.

Така почивката дойде при резултат 1:0 в полза на „Ла Фурия“. Скоро след нея обаче Полша изравни.

Капитанът на тима Роберт Левандовски бе намерен с центриране в наказателното поле и надскочи Емерик Лапорт, за да прати топката с глава неспасяемо в мрежата на испанците.

Те имаха претенции за нарушение в атака на Лева, ала такова не бе отсъдено и голът бе зачетен след разглеждане на ситуацията с VAR в 54-ата минута.

Само 4 по-късно обаче Испания получи дузпа след нова намеса на системата, тъй като Якуб Модер настъпи съперник в наказателното си поле. Жерар Морено застана зад топката, но я прати в страничната греда, а Алваро Мората не сполучи при добавката на празна врата.

Така равенството се запази, дори и след последвалата в 68-ата минута неумела намеса на Шчесни, който увисна при едно центриране, но нямаше кой да засече.

В 80-ата минута Мората направи поредния си голям пропуск, след като бе намерен непокрит в наказателното поле, но се засуети и бе затворен, а малко по-късно Шчесни спаси силен изстрел на Родри.

До края попадения не паднаха, въпреки 5-минутното добавено време на срещата.

Така Испания остана на третото място в групата с 2 точки, изоставайки с една от следващия си съперник Словакия и с 2 от тима на Швеция, който в последния си мач от групата играе срещу опашкаря Полша.

Испания – Полша 1:1
1:0 Алваро Мората (25)
1:1 Роберт Левандовски (54)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИСПАНИЯ: 23. Симон, 6. М. Йоренте, 24. Лапорт, 4. П. Торес, 18. Алба (к), 8. Коке, 16. Родри, 26. Педри, 9. Морено, 7. Мората, 19. Олмо;

ПОЛША: 1. Шчесни, 18. Берешински, 15. Глик, 5. Беднарек, 21. Йозвяк, 14. Клих, 16. Модер, 20. Жиелински, 26. Пухач, 11. Свидерски, 9. Левандовски (к);

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки