Дамбраускас: На футболисти като Десподов никога не можеш да се наситиш (ВИДЕО)

"Имахме нужда точно от такъв мач, жегата беше смазваща"

Дамбраускас: На футболисти като Десподов никога не можеш да се наситиш (ВИДЕО)

 Треньорът Лудогорец Валдас Дамбраускас говори след 1:1 с ЧРФ Клуж. Специалистът изрази задоволство от закупуването на Кирил Десподов.

 
"Имахме нужда точно от такъв мач на този етап от подготовката. На сходно ниво с Клуж сме. И двата отбора имахме положения, жегата беше смазваща. Трябва да играем по-добре, когато притежаваме и разиграваме топката. Срещу Клуж това е трудно, но трябва търпеливо да търсим пролуките в отбраната. 
 
Не ме интересува как ще изглежда схемата в цифри, трябва някои да наваксат малко в тактическо отношение, чакат ни много мачове. Трудно е да даваш път на всички футболисти, харесвам много това, което идва от академията на Лудогорец. Основната ни система не е това, но понякога имаме нужда от гъвкавост, трябва да видим кой ни чака в Шампионската лига, искаме да прогресираме възможно най-напред в турнира. Понякога трябва да се браниш, понякога да използваш повече крилата. Системата с трима защитници ни позволява да използваме бързите ни футболисти. Всеки треньор може да променя системата в хода на мача, дори по четири-пет пъти на мач. 
 
Когато имаш добри футболисти, никога не можеш да им се наситиш, трябва още и още. Треньорът винаги е доволен, когато получи топ играч от ръководството. Десподов събра 21 точки по системата гол плюс пас, казваме: “еха, какъв сезон направи той”. Знаем какъв е неговият потенциал и че той може още и още. На прекрасна футболна възраст е и е страхотно да го обвържем с дългосрочен контракт. 
 
Имаме още два шанса да дадем възможност на максимален брой играчи. Заради жегата днешният двубой може да бъде разделен дори на три. Няколко двубоя още и ще бъдем готови, стъпка по стъпка. Събираме възможно най-много информация за Солигорск, трябва да знаем всичко", сподели Дамбраускас. 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки