Лапорта обеща още нови футболисти

Той призна, че Джини Вайналдум е "избягал" от Барса

Лапорта обеща още нови футболисти

 Въпреки сложното икономическо състояние на Барселона, президентът Жоан Лапорта заяви за испанското издание „La Vanguardia“, че ще има още 3 или 4 нови попълнения в отбора.

„Ще направим конкурентноспособен отбор. Вече започнахме с привличането на Ерик Гарсия, Серхио Агуеро, Емерсон и Мемфис Депай, а има и други играчи, които са на път да подпишат с нас. Мисля, че ще вземем още 3 - 4 играчи“.

Освен това Лапорта призна: „миналата седмица ни избяга един футболист“, визирайки Жоржиньо Вайналдум, който отиде в Пари Сен Жермен. „Има държавни клубове, които могат да имат всеки играч. Това е тема, която ще трябва да анализираме“.

„Говорихме с три пъти с Куман и всичко вървеше добре. Лесно се договорихме, защото между нас има много повече общи неща, отколкото различия. Много съм щастлив за това, че той ще остане. В един момент през миналия сезон имаше разногласия между нас, но сега всичко е наред“, каза Лапорта по въпроса с треньорския пост в клуба, на който остана Роналд Куман.

Президентът обясни, че съмненията относно треньора са дошли след провала в шампионата: „Бях разочарован, защото мислех, че ще спечелим. Казах му, че не разбирам защо сме загубили. Мисля, че този разговор бе добър за отношенията ми с Куман, защото мисля, че е важно президентът да е в добри отношения с треньора. Той е инат, но е страхотен човек“.

Лапорта не пропусна да коментира и завръщането в клуба на сина на легендата Йохан Кройф – Жорди. Той ще бъде технически секретар в Барселона от началото на месец август. „Той идва, за да ни помогне. Жорди има много знания, има бърз ум и е умен. Освен това познава нашата система, благодарение на баща си. Той обаче е Жорди Кройф, а не синът на Йохан“.

Лапорта смята, че той самият е човекът, който трябва да бъде на върха и да дава ръководи своите подчинени в този труден момент за клуба: „Аз трябва да съм начело и да управлявам, защото аз съм президент и съм човекът, който е отговорен за всичко в клуба“.

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки