ИЗЧИСЛЕНО: ЦСКА чака 600 бона за трансфера на Десподов в Лудогорец

Поляци предлагат толкова за Бусато, но от „Армията“ искат повече

ИЗЧИСЛЕНО: ЦСКА чака 600 бона за трансфера на Десподов в Лудогорец

ЦСКА трябва да получи 300 хиляди евро от Каляри по сделката между италианците и Лудогорец за постоянния трансфер на Кирил Десподов.

Както е известно, националът бе продаден от „армейците“ през януари 2019 г.

Тогава точната сума не бе обявена, като според различни информации тя варираше между 4 и 4.2 млн. евро, а от Борисовата градина излязоха със следното официално съобщение:

"Финансовите параметри по договора остават конфиденциални. Догадките и спекулациите в медийното пространство няма да коментираме. ЦСКА обаче с гордост може да заяви, че клубът осъществи най-скъпия досега трансфер на български футболист от родното първенство в чужбина, подобрявайки досегашния рекорд на Христо Стоичков от 1990 година, когато легендарната осмица подписа с Барселона. Отделно ЦСКА ще запази 15 процента при бъдеща продажба на Десподов, както и ще получи допълнителни бонуси при добро негово представяне в калчото.”

На "Армията" така и не успяха да се облагодетелстват финансово от бонуси за игрите на Десподов в Серия А, но по силата на договора ще получат 15% от сумата, която бе платена на Каляри от Лудогорец, където той бе под наем през миналия сезон.

Преди 2 дни нападателят бе официално трансфериран при „орлите“, като сумата, оповестена от Sky Italia, бе 2 милиона евро. При това положение „червените“ трябва да получат 300 хиляди евро, което е близо 600 хиляди лева.

Финалната рекапитулация показва, че в касата на ЦСКА ще са влезли над 8 милиона лева от трансферите на Кирил Десподов.

Въпреки това той ще остане един от най-недолюбваните футболисти за „армейската“ публика, тъй като избра да облече екипа на разградчани, пише „Тема спорт“ и разкрива, че вратарят на ЦСКА Густаво Бусато е влязъл в полезрението на полския Гурник Забже. 

Агенти, близки до завършилия на 10-о място в последната кампания на Екстракласа, вече са проучили възможността бразилският страж да бъде закупен от „Армията“. 

Поляците изпитват сериозна нужда от подсилване на този пост, след като договорите на двамата основни вратари Мартин Куди и Давид Кудла изтичат в края на месеца и почти сигурно те ще напуснат като свободни агенти. 

От Гурник са склонни да платят на „червените“ около 300 хиляди евро за Бусато, но от Борисовата градина почти сигурно ще отхвърлят подобна оферта, тъй като цената, поставена на вратаря, е по-висока. Бразилецът пристигна на "Българска армия" през лятото на 2019-а като свободен агент, а в последните 18 месеца е почти неизменно под рамката.

Той се отличи с важни спасявания на дузпи, включително срещу БАТЕ Борисов по пътя към групите на Лига Европа през 2020 г. През зимния трансферен прозорец също се заговори за интерес към 30-годишния Бусато, но до трансфер не се стигна, а ръководството на армейците показва, че държи на него.

Преди време друг страж на червените - Данте Стипица, също премина в полски тим, като облече екипа на Погон Шчечин. Той бе твърда резерва в ЦСКА, но се представи отлично в Екстракласа, където е неизменен титуляр, и дори бе пред трансфер в Сампдория.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки