ОЧАКВАНО: Нидерландия се разправи със Северна Македония и завърши с "три от три" (СНИМКИ+ВИДЕО)

Джини Вайналдум продължава да бележи, а два гола на македонците бяха отменени заради засада

ОЧАКВАНО: Нидерландия се разправи със Северна Македония и завърши с "три от три" (СНИМКИ+ВИДЕО)

Фаворитът в група С Нидерландия победи с класическото 3:0 Северна Македония в мач без значение и за двата отбора. "Лалетата" бяха сигурни за класирането си на 1/8-финалите, докато западните ни съседи знаеха, че нямат шанс да стигнат до елиминациите.

Това беше специален мач за капитана на македонците Горан Пандев, който изигра последната си среща с националната фланелка, а най-вероятно и въобще във футболната си кариера, тъй като договорът му с Дженоа няма да бъде продължен.

В 9-та минута Горан Пандев пусна към Трайковски, който веднага преодоля Стекеленбург с прецизен изстрел, но страничният съдия показа, че има засада. Играта се задържа в центъра на терена и то на ръба на грубостите, но в 25-та минута Нидерландия откри. 

След контраатака по учебник Мален подаде към Депай, той го изведе в коридор, но веднага топката му беше върната около дузпата и новият нападател на Барселона прати кълбото в мрежата.

След половин час игра Мален намери отлично Дъмфрис, но сам срещу вратаря, крилото не успя да преодолее Димитриевски, а при добавката от около 20 метра Депай уцели защитник на Северна Македония.

Само пет минути след почивката "лалетата" реализираха втори гол. Депай получи отляво на наказателното поле и с остро подаване намери Джини Вайналдум, който нямаше как да сбърка от метър. В 58-та минута Вайналдум отбеляза втори гол, след като Мален "чукна" технично топката към Депай зад гърба на защитата. Той стреля, но ударът му беше париран. Топката обаче попадна в краката на капитана на Нидерландия, който стреля точно за 0:3.

В 67-та минута Верхост можеше да реализира веднага след като се появи на терена, но нацели напречната греда. Минута по-късно големият лидер на Северна Македония Горан Пандев беше заменен и изпратен от всичките си съотборници и от опонентите от Нидерландия. Той символично предаде капитанската лента, а от трибуните на крака го изпратиха с аплодисменти премиерът на Северна Македония Зоран Заев и бившият му съотборник в Интер Уесли Снайдер.


Резервата за Северна Македония Дарко Чурлинов успя да преодолее Стекеленбург в 72-та минута, но отново флагът за засада на страничния рефер не позволи на балканците да се разпишат в мача.

До края Франк Де Бур направи още няколко смени, давайки шанс на млади надежди на "лалетата" да запишат минути на Евро 2020, като атаките към Димитриевски не спираха, но защитата в бяло успя да запази головете във вратата си само до три. 

НИДЕРЛАНДИЯ - СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ 3:0

 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Северна Македония: Димитриевски, Адеми, Муслиу, Тричковски, Алиоски, Трайковски, Пандев, Ристовски, Велковски, Барди, Елмас

Нидерландия: Стекеленбург, Де Лихт, Де Фрай, Вайналдум, Депай, Ван Аанхолт, Гравенберк, Блинд, Мален, Де Йонг, Дъмфрис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки