"ПЪЗЕЛЪТ" НЕ СЕ НАРЕДИ: Австрия надви Украйна, "хиксът" не излезе (ВИДЕО+СНИМКИ)

Баумгартнер прати Бундестима на осминафинал срещу Италия на "Уембли"

"ПЪЗЕЛЪТ" НЕ СЕ НАРЕДИ: Австрия надви Украйна, "хиксът" не излезе (ВИДЕО+СНИМКИ)

Австрия зае второто място в крайното класиране на група С от Евро 2020, след като спечели с минималното 1:0 пряката битка с Украйна в Букурещ.

Младокът Кристоф Баумгартнер реализира единственото попадение в срещата на стадион „Арена Национал“ и донесе заслужен успех на Бундестима, който си осигури осминафинал срещу Италия на „Уембли“.

Австрия се нуждаеше от победа, за да продължи напред, докато ремито устройваше съперника. Тимът обаче започна по-добре срещата, макар да не стигна до нищо повече от два корнера.

Украйна отговори с добра контраатака, след което Бундестима овладя инициативата. В 21-ата минута логичното се случи. Кристоф Баумгартнер откри с глава, засичайки центриране от ъглов удар на капитана Давид Алаба.

Попадението бе четвърто за 21-годишния халф на Хофенхайм за националния отбор и даде минимален аванс на австрийците. 

Той обаче бързо можеше да бъде загубен, ако вратарят Даниел Бахман не бе спасил опасен изстрел на Микола Шапаренко в 29-ата минута.

В 32-ата пък се наложи промяна в състава на Австрия заради травма на голмайстора Баумгартнер, който напусна контузен.

Въпреки това, 10 минути по-късно тимът имаше златен шанс да удвои аванса си.

Завърналият се след наказание Марко Арнаутович бе изведен сам срещу вратаря, но реши да търси техничен удар от движение и прати топката покрай вратата от десетина метра. 

Във втората минута на добавеното време отново той не подходи сериозно, след една грешка на украинската защита, стреляйки много неточно, а секунди по-късно и Щефан Лайнер пропусна целта.

Така почивката дойде при резултат 1:0 в полза на Австрия, който гарантираше осминафинал на Бундестима. 

Разочароващото първо полувреме накара най-младия селекционер на форума Андрий Шевченко да извърши смяна по време на паузата – Виктор Циганков вместо Руслан Малиновски.

Украйна започна по-добре втората част, но в 58-ата минута Австрия контраатакува опасно.

Пасът към Арнаутович обаче не бе добър, а само две по-късно вратарят на тима трябваше да се намесва, за да предотврати автогол на Лайнер. 

Впоследствие двата отбора заиграха доста предпазливо, а селекционерите им направиха по няколко рокади, но те не доведоха до резултат.

Той се запази непроменен до последния съдийски сигнал и така Австрия се класира директно за осминафиналите като втори в групата, така че ще спори с Италия за място на четвъртфиналите.

Украйна пък остава да се надява на положително развитие на останалите групи, за да продължи напред като един от 4-те най-добри трети отбора на Евро 2020. 

Украйна – Австрия 0:1

0:1 Баумгартнер (21)

Стартови състави:

Украйна: 
Бушчан, Сидорчук, Йармоленко, Малиновски, Йеремчук, Шапаренко, Забарни, Миколенко, Зинченко, Караваев, Матвиенко;

Австрия: Бахман, Драгович, Хинтерегер, Арнаутович, Алаба, Сабицер, Грилич, Баумгартнер, Лайнер, Шлагер, Лаймер;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки