БФСки проведе днес годишното си общо събрание

Участие в него взеха 18 клуба

БФСки проведе днес годишното си общо събрание

Българската федерация по ски (БФСки) проведе днес годишното си общо събрание.

Участие в него взеха 18 клуба, съобщиха от централата.

Събранието бе ръководено от Пепа Мицева, генерален секретар на БФСки.

Президентът на БФСки и член на Съвета на ФИС Цеко Минев поздрави участниците и разказа как федерацията е успяла да се справи с всички предизвикателства през последната година в условията на световна пандемия.

Участващите клубове приеха единодушно отчета на Управителния съвет за 2020 г.

Представен бе и годишният счетоводен отчет на федерацията изготвен от експерт-счетоводител.

Той също бе приет единодушно, както и бе гласувано освобождаването от отговорност на Председателя и членовете на УС през отчетения период.

Участниците в общото събрание избраха и сертифициран одитор за отчетната 2021 г.

Приет бе и бюджета на федерацията за 2021 г. В точка разни бяха обсъдени възможностите развитие и запазване на треньорските кадри в зимните спортове.

Взето бе решение клубовете да предложат варианта за даване на възможности на младите треньори, които завършват НСА, да започнат работа и да останат верни на белите спортове.

„Трябва да направим възможното завършващите НСА с треньорска специалност от направленията на БФСки да имат сигурно бъдеще в ски спорта, заяви президентът на БФСки. Според Георги Бобев, вицепрезидент на федерацията, ако не се обърне внимание на този сериозен проблем рискуваме до няколко години да няма кой да работи в клубовете. Клубовете обърнаха отново внимание на проблема с липсата на решение за бъдещето на Витоша, което сериозно спъва работата с младите таланти в белите спортове.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки