България с три бронзови медала от Европейското в Розето

В полуфиналните срещи, които се проведоха днес, родните представители допуснаха поражения

България с три бронзови медала от Европейското в Розето

Българските национали спечелиха три бронзови отличия от участието си на Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години в Розето, Италия.

В полуфиналните срещи, които се проведоха днес, родните представители допуснаха поражения и не успяха да стигнат до мачовете за титлите в своите категории.

Мелис Йонузова откри програмата за нашите в категория до 69 килограма. Националката ни хвърли всички сили, но в крайна сметка отстъпи на представителката на домакините Анджела Карини с 0:5 съдийски гласа. Мелис бе тази, която търсеше размяната на удари, но за съжаление нейните опити в повечето случаи не намираха целта, което доведе и до поражението.

Във вечерната сесия Ергюнал Сабри се изправи срещу руснака Аминтаза Бекишев в категория до 49 килограма. Българинът опита да е по-предпазлив и да търси контраатакуващ стил. Руснакът обаче успя да предугади действията и с много агресия и точни атаки стигна до успех с 4:1 гласа.

Многократният ни медалист от големи първенства при подрастващите Ясен Радев пък допусна поражение с 0:4 от силния украинец Максим Халиникев в категория до 52 килограма. Родният талант, който е само на 19 г., хвърли всички сили, но изостана в съдийските карти след първите два рунда. Той опита финален щурм, но за съжаление това не бе достатъчно. Двубоят отново предостави много емоции, а Ясен показа, че тепърва ще трупа увереност и позитиви при навлизането си в мъжкия бокс.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки