Във Франция вече смятат Мбапе за продаден

Французинът е решил, че ще напусне ПСЖ

Във Франция вече смятат Мбапе за продаден

В разгара на Евро 2020 звездата на Франция Килиан Мбапе все още не е подписал нов договор с Пари Сен Жермен. В същото време Реал Мадрид се опитва с всички сили да го привлече в редиците си. Това поставя футболиста в положение, в което трябва да вземе важно решение за своето бъдеще и трябва да го направи сега.

Медиите във Франция са убедени, че французинът вече е взел това решение и то е да напусне Париж. Журналистът от „RMC“ Даниел Риоло уверява, че нападателят вече е поискал да напусне ПСЖ.

„Знам, че Мбапе е пожелал да напусне, но е сложно, защото първо трябва да се намери клуб, който има пари за него. Но той наистина не иска да остане. Ако не напусне това лято, ще стане свободен агент след края на следващия сезон. Да, Мбапе иска да напусне, а това означава, че трябва да си намери нов отбор, а ПСЖ трябва да му намери заместник. Но да, новината в случай е, че Мбапе не иска да остане в ПСЖ“ казва журналистът.

В своите изявления и пресконференции Килиан все още не е разкрил намеренията си и винаги твърди, че гледа в краткосрочна перспектива. В този случай това е Европейското първенство, където той е основен играч в състава на световния шампиония Франция. В ПСЖ, от своя страна, ще се опитат да подновят договора на звездата си през това лято, както вече направиха с Неймар. Ако това не се случи, те ще бъдат принудени да пуснат Мбапе да си тръгне за без пари през лятото на 2022 г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки