В АВСТРИЯ: Лудогорец с първа загуба в контролите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Унгарският шампион Ференцварош спечели с 3:1 в Куфщайн, три резерви се разписаха

В АВСТРИЯ: Лудогорец с първа загуба в контролите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Унгарският шампион Ференцварош надделя над българския такъв Лудогорец с 3:1 в контролна среща, играна в австрийския град Куфщайн.

Точни за победителите бяха Мирто Узуни в 23-ата минута и две от резервите - Франк Боли (74) и Айса Лайдуни (88), докато за „орлите“ се разписа Пиерос Сотириу.

Кипърският нападател, който пристигна в Разград през зимата, също влезе от пейката в 76-ата минута, а в 82-ата реализира след добра игра и хубав пас на Елвис Ману.

Треньорът на „орлите“ Валдас Дамбраускас отново смени схемата на игра и заложи на 4-3-3, след като преди това бе използвал в контролите 3-4-1-2 и 4-2-3-1.

Първата по-добра ситуация се откри пред Бърнард Текпетей, който би с десния крак, но неточно. Унгарският гранд поведе в 23-ата минута. Точен бе албанецът Мирто Узуни, който се възползва от лошото построяване в центъра на защитата на Лудогорец и с глава реализира. По това време „орлите“ бяха с 10 души, защото Сисиньо получаваше медицинска помощ край страничната линия. В 37-минута Клаудиу Кешерю можеше да вкара във втори пореден мач от пряк свободен удар, след като стори това срещу ЧФР Клуж. Този път обаче топката мина встрани от вратата, макар и близо. Пет минути след това Каули пое с гръб към вратата, обърна се и стреля силно, но вратарят Герго Шечи спаси. След това Бърнард Текпетей опита пробив през центъра на унгарската защита, но бе спрян с шпагат. При тази ситуация ганаецът падна на терена и се наложи да бъде прегледан от медицинския щаб.

През втората част, поне в първите 15 минути, Лудогорец беше по-активният отбор. Чистите положения обаче липсваха. В 60-ата минута на терена се появи Кирил Десподов, за когото това бе първи мач след трансфера му от Каляри. Друга резерва в контролата – Мавис Чибота, пък се озова на много добра позиция след технично отиграване на Клаудиу Кешерю, но би високо над вратата. В 73-ата минута нидерландският вратар Серджо Пад, влязъл като резерва малко по-рано, показа класа. Той спаси чист гол на Роко Батурина. Пад обаче нямаше какво да направи секунди след това, когато Франк Боли получи чудесен пас отляво и с мощен удар направи 2:0. Лудогорец обаче все пак стигна до гол. Той бе дело на Пиерос Сотириу. Мавис Чибота се подигра с десния бранител на Фради и намери непокрития Елвис Ману. Бившият футболист на Фейенорд отправи нещо средно между удар и подаване, а топката се озова в Сотириу, който от непосредствена близост нямаше как да пропусне.

Крайният резултат бе оформен в 88-ата минута. Точен бе Айса Лайдуни. Тунизиецът премина през Клод Гонсалвеш и Жордан Икоко и би с десния крак, като топката тупна пред Пад и се озова в мрежата му – 3:1 за Ференцварош. Веднага след попадението Мавис Чибота можеше да намали, но силния му удар от дъгата на наказателното поле бе отразен от вратаря на унгарския гранд.

Така Лудогорец вече има победа, равенство и поражение в първите си три контроли от лятната подготовка, след като започна с успех над Хаймщетен (2:0), а после направи реми 1:1 с ЧФР Клуж.

Лудогорец - Ференцварош 1:3
0:1 Узуни (23)
0:2 Боли (74)
1:2 Сотириу (82)
1:3 Лайдуни (87)


Стартов състав на Лудогорец: Кахлина, Вердон, Пластун, Икоко, Сисиньо, Гонсалвеш, Доминик Янков, Каули Оливейра, Текпетей, Вандерсон, Кешеру;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки