Любо Ганев: Няма да сменяме Силвано Пранди

"На Европейското целта е минимум влизане в шестицата"

Любо Ганев: Няма да сменяме Силвано Пранди

 Силвано Пранди ще продължи да води мъжкия национален отбор по волейбол въпреки слабото представяне в Лигата на нациите. Знак за това даде председателят на българската федерация Любомир Ганев пред "Дневник".

 
На въпрос дали темата за смяна на италианеца стои на дневен ред той отговори: „Към настоящия момент мисля, че не. Не сме говорили по темата с колегите от управителния съвет. Няма такава нагласа“.
 
България остана на предпоследното 15-о място в Римини. Отборът загуби 13 от 15-те си мача, като изигра вероятно най-слабия си сезон в турнира с шест поредни поражения.
 
„Тези момчета по ред обстоятелства не успяха да покажат това, на което са способни. Отборът остана без опитен състезател след четвъртия-петия мач заради контузиите на Цветан Соколов, Алекс Грозданов и Мартин Атанасов", посочи Ганев.
 
„Ясно е, че това не са възможностите на отбора. Психически ще ги вдигнем, въпросът е да се вдигнат и технически, да се правят по-малко индивидуални грешки. В Лигата на нациите нямаше какво повече да направят", заяви още председателят на федерацията. Той подкрепи Пранди, като каза, че "накрая в мача играят състезателите, а не треньорът" и че не е видял грешки в тактиката.
 
Заради промените този сезон няма да има изпадащи отбори и България запазва мястото си в Лигата на нациите и за догодина.
 
Ганев каза, че погледите са насочени към европейското първенство през септември, а надеждите са, че за него в състава ще се върнат част от опитните волейболисти. „Целта е минимум влизане в шестицата и максимум - в четворката. Това важи и за жените, и за мъжете", добави той.
 
Мъжкият отбор ще има близо месец почивка, а след това ще се подготвя за Евроволей. Предвидени са приятелски срещи и участие в приятелски турнир в Украйна.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки