Джокович започна по план участието на Уимбълдън (ВИДЕО)

Шампионът от Ролан Гарос надви с 3:1 сета Джак Дрейпър от Великобритания

Джокович започна по план участието на Уимбълдън (ВИДЕО)

 Новак Джокович се класира за втори кръг на турнира от Големия шлем Уимбълдън, след като надви 19-годишния представител на домакините Джак Дрейпър с 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 за малко над два часа игра на Централния корт..

Двамата играха под закрит покрив поради дъжда в Лондон, който доведе до отмяната на 16 от насрочените 64 двубоя в програмата за понеделник. Световният номер 1 изпита затруднения срещу участващия с „уайлд кард“ Дрейпър, който нанесе ранен удар в третия гейм, реализирайки пробив. Действащият шампион на Ол Ингланд Клъб имаше точки за връщането на брейка, но така и не успя да ги оползотвори и загуби откриващата част от непретенциозния си съперник.

Джокович обаче се нагоди към играта на 253-ия в света и с по два пробива в следващите три сета се поздрави с очакван успех на старта на надпреварата. Сърбинът наниза цели 25 аса и спечели 87% от точките на първи сервис. Той направи 20 уинъра повече от британеца завърши с баланс 46-24 при печеливши удари-непредизвикани грешки.

Петкратният шампион в турнира ще играе с победителя от мача между квалификанта Марсело Томас Бариос Вера от Чили и финалиста от 2018 Кевин Андерсън.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки