Първата изненада на "Уимбълдън" при мъжете вече е факт (ВИДЕО)

Тиафо изхвърли Стефанос Циципас още в първия кръг

Първата изненада на "Уимбълдън" при мъжете вече е факт (ВИДЕО)

 Американецът Франсес Тиафо изхвърли третия в схемата Стефанос Циципас от "Уимбълдън", след като спечели с 6:3, 6:4, 6:3 в мач от първия кръг на турнира, който започна под закрит покрив заради лек дъжд.

Циципас, който изигра първия си мач след загубата срещу Новак Джокович на "Ролан Гарос" на 13 юни, отпадна в първия кръг и на последното издание на турнира на трева преди две години. През 2020 той не бе проведен заради Ковид-19 пандемията.Тиафо, който заема 57-о място в световната ранглиста, спечели подаването на Циципас в първия гейм и задържа преднината си с убедителен и агресивен тенис. Американецът поведе с 5:4 във втория сет след три разигравания за пробив, след което спаси три за Циципас на собствен сервис за 6:4. Тиафо проби съперника си отново на старта на третия сет и затвори двубоя с третия си мачбол след два часа и пет минути игра.

Любопитно е, че Циципас доминираше с 15 на 7 аса, но спечели само 42 процента от разиграванията на втори сервис срещу 69 процента за Тиафо.

По-рано днес водачът в световната ранглиста и петкратен победител на "Уимбълдън" Джокович наниза 25 аса и победи 19-годишния представител на домакините Джак Дрейпър с 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 за точно два часа игра.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки