Натоварено лято за четирима български съдии

Орлин Николов ще е комисар на ЕвроЧелънджер за юноши

Натоварено лято за четирима български съдии

Натоварено ще е лятото за четирима български международни рефери.

С разбиването на Европейските първенства за подрастващи на по-малки турнири, наречени Евро Челънджър, шансовете за изява на младите ни рефери също се увеличи.

Така Стефан Стефанов ще ръководи мачове в три турнира това лято, а Ангел Иванов – в два. Редовните наряди за подрастващи получиха и Мартин Хорозов и Венцислав Великов, а като комисар на Евро Чалънджър ще се изявява Националният инструктор на реферите у нас Орлин Николов.

След като вчера бе рефер на финала за трето място на ЕвроБаскет за жени, Мартин Хорозов ще е рефер на мачовете от Челънджъра на младежите до 20-годишна възраст в Тбилиси, Грузия.

Както е известно в надпреварата от 20 до 25 юли момчетата на Георги Младенов ще се срещнат с Франция, Грузия, Германия, Полша и Турция. Това лято Хорозов ще ръководи и мачове на Световното първенство за девойки до 19 години в Унгария.

Венцислав Великов получи назначения за ЕвроЧелънджърите за момичета до 16-годишна възраст във Финландия от 9 до 14 август и за жени до 20-годишна възраст в Северна Македония от 13 до 18 юли.

Стефан Стефанов ще е рефер на два от четирите Челънджъра в София това лято. Той ще ръководи мачове на турнира за девойки до 18-годишна възраст от 27 юли до 1 август. В надпреварата освен нашия тим, ще участват Албания, Северна Македония, Словения, Швейцария и Украйна.

Стефанов ще е съдия и на първия турнир в столичната зала „Триадица“ – за жени до 20 години с участието на Белгия, Хърватия, Германия, Италия и Латвия. Турнирът е между 13 и 18 юли.

В средата на август младият рефер ще пътува и за Словакия, където от 9 до 14 август ще е неутрален рефер на турнир за момичета до 16 години с отборите на Словакия, Ирландия, Израел, Люксембург, Румъния и Швейцария.

Ангел Иванов ще е съдия също на три турнира, от които един е Европейско първенство за малки страни при жените. То ще е в Кипът от 20 до 25 юли с участието на Андора, Кипър, Ирландия, Косово, Люксембург, Малта и Норвегия.

Иванов получи наряд и за Евро Чалънджър за момчета до 16 години в Прищина (Косово) от 16 до 21 август с участието на отборите на Албания, Гибралтар, Косово, Люксембург, Малта и Молдова.

Той ще придружи и българския национален отбор за юноши до 18-годишна възраст в Левице (Словакия). Там от 3 до 8 август, тимът, воден от Даниел Клечков и Стойо Чолаков ще премери сили с Унгария, Румъния, Словакия, Швейцария и Украйна.

Интересен турнир за юноши от масата пък ще наблюдава Орлин Николов. Националният инструктор на съдиите у нас ще е комисар на Европейски Челънджър за юноши до 18-годишна възраст в Скопие с отборите на Хърватия, Грузия, Германия, Северна Македония, Сърбия, Испания от 3 до 8 август.

Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки