В АВСТРИЯ: Гръцкият хегемон Олимпиакос обърна ЦСКА (ВИДЕО)

„Армейците“ допуснаха първи голове и дебютна загуба в летните контроли

В АВСТРИЯ: Гръцкият хегемон Олимпиакос обърна ЦСКА (ВИДЕО)

ЦСКА записа първа загуба в летните си контроли. 

Гръцкият шампион Олимпиакос обърна „армейците“ до 2:1 във втората им проверка от подготвителния лагер в Австрия.

Те спечелиха първата с 1:0 срещу местния Вакер (Инсбрук), но този път бяха лишени от услугите на куп основни футболисти и в крайна сметка преклониха глави пред далеч по-стойностен съперник, в който личаха имената на бившите френски национали Матийо Валбуена и Ян М`Вила.

Заради обилния дъжд, изсипал се над град Швац в деня на контролата, тя бе пред отлагане, тъй като теренът бе наводнен, а и на него в близките дни ще се проведат още 6 приятелски срещи. 

Отговорникът за игрището обаче в крайна сметка е бил убеден от двата лагера, че то не е застрашено и може да бъде отводнено, а спарингът да започне с 30 минути по-късно.

В крайна сметка точно това се и случи, като атаката на ЦСКА бе поведена от младока Радослав Живков.

Освен 22-годишния юноша на „червените“, сред титулярите на Любослав Пенев попаднаха и две от летните попълнения - Хамза Чатакович и Йоан Баи, докато капитанската лента бе поверена на Жеферсон Телес.

Мачът започна равностойно, а в шестата минута Иван Турицов трябваше да се намесва решително, за да спре пробив в пеналта, докато първият точен удар бе нанесен от Йоан Баи.

Исландският вратар на гърците Йогмундур Кристинсон не се намеси добре, но след известни колебания успя да улови топката.

После пък се откри отличен шанс пред Олимпиакос, но шампионът на южните ни съседи не се възползва и нулевото равенство се запази след началните 10 минути игра.

В 15-ата пък гърците отново направиха добра атака и Матийо Валбуена бе на път да открие, но в последния миг бе изпреварен от Юрген Матей.

След последвалия корнер пък вратарят на „армейците“ Димитър Евтимов се отчете със страхотно спасяване след удар с глава отблизо.

ЦСКА отговори малко по-късно, когато Хамза Чатакович отправи мощен изстрел от дистанция и затрудни стража на Олимпиакос. Последният все пак съумя да отрази, след което Живков бе в засада, а и не сполучи с добавката.

Не след дълго българският тим удари и греда. Това стана в 19-ата минута, след нов опит на Живков и намеса на Калагеропулос.

Впоследствие младокът получи удар в главата и бе заменен от Ахмед Ахмедов още преди края на първото полувреме, което завърши без попадения – 0:0.

Скоро след паузата двата отбора си размениха по едно положение, като това на Олимпиакос бе по-чисто, но Пламен Гълъбов се намеси решително.

След това пък се стигна до травма на играч от гръцкия състав, който напусна принудително, а междувременно двамата треньори направиха по още две смени. 

В 58-ата минута ЦСКА откри резултата след образцова контраатака, при която Георги Йомов центрира отдясно и резервата Ахмедов засече с глава, за да даде преднина на „армейците“ – 1:0.

Само пет минути по-късно обаче Олимпиакос изравни, също след удар с глава в далечния ъгъл, дело на Ахмед Хасан-Кока за 1:1.

В 76-ата минута Любослав Пенев направи цели 5 смени наведнъж и така на терена останаха само трима от титулярите на ЦСКА за мача. 

Скоро след това Олимпиакос направи обрата пълен. След пробив отляво и центриране се стигна до удар, който първоначално бе спрян, но при добавката резервата Апостол Апостолополус направи резултата 2:1 в полза на гърците в 79-ата минута. 

В 83-ата минута Гълъбов засече с глава центриране на влезлия от пейката Греъм Кери, ала вратарят спаси, а секунди след това стори същото и след добро центриране на Йомов.

Последният имаше шанс да изравни малко преди края, но нямаше шанс и след рикошет топката премина над вратата.

Така резултатът се запази до последния съдийски сигнал, който узакони победата на 46-кратния гръцки шампион, отбелязал първите попадения във вратата на ЦСКА преди старта на новия сезон.

Следващата контрола на „червените“ е в неделя (4 юли) срещу германския Вердер (Бремен). Двубоят е с начален час 17:00 часа българско време и ще се играе на стадиона в град Цел ам Цилер.

ЦСКА – Олимпиакос 1:2
1:0 Ахмед Ахмедов (58)
1:1 Ахмед Хасан (63)
1:2 Апостол Апостолополус (79)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ
:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов (в), 2. Юрген Матей, 3. Жеферсон Телес (к), 5. Федерико Варела, 7. Йоан Баи, 10. Георги Йомов, 11. Хамза Чатакович, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов, 28. Пламен Гълъбов, 30. Радослав Живков;

ОЛИМПИАКОС: Кристинсон, Лала, Авраам, Калагеропулос, Рибчук, Мвила, Сурлис, Кунде, Валбуена, Хасан, Тикуино;

 

Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки