Български нокаут на старта на Европейското в Тбилиси

Константин Костов продължи напред по впечатляващ начин, но Асен Асенов отпадна

Български нокаут на старта на Европейското в Тбилиси

Константин Костов се класира по впечатляващ начин за втория кръг на Европейското първенство по бокс за юноши и девойки в Тбилиси, Грузия.

Родният талант постигна успех с технически нокаут в третия рунд над Асиер Лансароте. Българинът отказа съперника си в категория до 57 килограма, след като го прати на два пъти в нокдаун за по-малко от минута.

 
Така Костов се класира за следващата фаза. В понеделник той ще се изправи срещу Давиде Паскацио от Италия. Двубоят е за класиране на 1/4-финалите.
 
За съжаление другият ни участник в днешния ден – Асен Асенов претърпя поражение. В категория до 60 кг българинът отстъпи с 0:5 съдийски гласа на Фуад Бабайев от Азербайджан.
В понеделник родното представяне продължава с още три двубоя. В категория до 48 килограма Георги Караколев ще се изправи срещу представителя на домакините Оруж Ахмедови. Победителят ще се класира за 1/4-финалите на турнира.

Любослав Методиев (50 кг) ще стартира на Европейското срещу Артурс Вайсла (Латвия), докато в категория до 52 килограма Викторио Илиев ще започне участието си срещу украинеца Йехор Кирилиус.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки