Сензациите в пресата: ЦСКА отряза Царско село за национал, Славия продава и Андреа Христов

Възможно е завръщане на Ники Михайлов в Левски, съперник на Лудогорец се подсили с вратар и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА отряза Царско село за национал, Славия продава и Андреа Христов

Сензациите в пресата днес, вторник, 06 юли 2021 година:

„Мач Телеграф“: Славия продава и Андреа Христов

Ръководството на Славия може да осъществи още един трансфер в чужбина - на защитника Андреа Христов. Родният национал е в полезрението на отбори от Италия, след като брат му стигна до трансфер в елитния Специя. "Белите" би трябвало да получат 10% от трансфера, според договора с Фиорентина отпреди време.

„Тема спорт“: ЦСКА отряза Царско село за национал
Спортно-техническото ръководство на ЦСКА е отрязало мераците на колегите си от Царско село, които искат под наем Митко Митков поне до края на годината. Треньорът на "червените" - Любослав Пенев, е пожелал Митков да остане на "Армията", за да бъде алтернатива по левия фланг, където младокът може да играе и като защитник, и като крило. Припомняме, че "червените" вече пуснаха един от талантите си в Царско село - Мартин Смоленски, който е само на 18 години и на "Армията" прецениха, че е по-добре да се обиграва при "царете".

„Мач Телеграф“: Съперник на Лудогорец взе вратар
Шахтьор Солигорск привлече 30-годишния вратар Константин Руденок. В последния сезон той е пазил за Спутник Речица, а кариерата му е преминала през Гомел, Нафтан, Динамо Брест, Слуцк, Ислоч, Торпедо Мински, руският Армавир, както и Динамо Минск. Руденок ще се конкурира за титулярно място в Шахтьор с беларуския национал Александър Хутор, както и с неговия дубльор Сергей Черник. Шансът Руденок да играе срещу Лудогорец обаче е много малък. Първо той не е картотекиран, а ако случайно бъде вкаран в списъка, което е възможно, едва ли ще бъде титуляр в някой от двата мача.

„Тема спорт“: Възможно е завръщане на Ники Михайлов в Левски
Вратата между Левски и Николай Михайлов все още не е затворена, въпреки че в последните дни двете страни си размениха реплики чрез медиите. Договорът на вратаря изтече. Поради тази причина той не се появи на „Герена“ да води тренировъчен процес. След това в интервю Михайлов каза, че нещата в клуба „вървят към по-зле“, както и че „с това ръководство няма как да се получат“. Още след последния мач от кампанията 33-годишният страж бе заявил, че не вижда как ще се върне в отбора при тези шефове. През миналата кампания той пази в общо 18 мача, като през пролетта загуби титулярното си място за сметка на хърватина Звонимир Микулич. Собственикът на Левски Сираков също не остана длъжен на Михайлов. „Преди това ръководство – мен, Ники беше на футболните гробища. Той не бе броен за жив от предишното ръководство. Тренираше само за здраве и беше 127 килограма. При мен пази цяла есен, а му бях поставил условие да свали под 100 килограма. Най-малките килограми, които достигна, бяха 107 или 108. И през декември бе предупреден, че трябва да свали под 100 килограма и ще бъде на равни начала с новия вратар, който дойде. Но не може след мача с ЦСКА през декември на другия ден да си 115 килограма в съблекалнята“, каза Сираков пред „Дарик радио“ по адрес на Михайлов през миналата седмица. Въпреки острите думи, не изключено завръщане на Николай на „Герена“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки