Походът на Лудогорец към групите на ШЛ започва днес

"Орлите" се изправят срещу Шахтьор Солигорск

Походът на Лудогорец към групите на ШЛ започва днес

 Днес в 20:00 часа Лудогорец започва поредната си атака към групите на Шампионската лига. “Орлите” приемат на “Хювефарма Арена” в Разград коварния тим на Шахтьор (Солигорск) от Беларус. Българският шампион ще опита да постигне максимално добър резултат, с който да си осигури спокойствие преди реванша. Това означава, че “зелените” ще търсят задължителен успех с колкото се може повече голове, особено като се има предвид, че от този сезон правилото за попадения на чужд терен вече не важи.

 
Това ще бъде юбилейно 10-о участие на Лудогорец в евротурнирите. Разградчани досега на два пъти успяваха да изминат целия път и да се класират за групите на Шампионската лига. Това се случи през 2014 и през 2016 година. В два случая обаче “Орлите” приключваха участието си още след първите си сблъсъци - през 2012 и през 2015 година.
 
 
Новите правила на УЕФА все пак дават някакво спокойствие на българския шампион. Дори и да се стигне до провал и отпадане от Шахтьор (Солигорск), това няма да означава край на еврокампанията на отбора, а той ще продължи участието си във втория квалификационен кръг на новия турнир Лига на конференциите.
 
Днешният мач ще отбележи и още един юбилей за Лудогорец. Това ще е среща номер 100 за тима в евротурнирите. В досегашните си 99 мача разградчани имат 33 победи, 28 равенства и 38 загуби на сметката си. Головата им разлика пък е 143:130. Само в Шампионската лига балансът на отбора е 15 успеха, 11 ремита и 20 поражения с голова разлика 70:66.
 
 
Интересен факт обаче показва, че треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас досега е кръгла нула в Европа. Досега той не е успявал да елиминира нито един съперник с отборите, които е водил. Балансът му е 2 победи, 2 равенства и 6 загуби, като е водил Екранас, Жалгирис и ФК Рига. Интересното е, че едната от двете му победи е над Лудогорец начело на Жалгирис през 2017-а, когато печели първата среща в Литва, но впоследствие губи в реванша с 1:4.
 
Очаква се наставникът да заложи на сравнително познат състав за срещата довечера. На вратата ще бъде Кахлина, а пред него в защита ще действат Икоко, Пластун, Вердон и Недялков. Баджи и Гонсалвеш ще си партнират в средата на терена, а Каули ще бъде в ролята на плеймейкър. Десподов и Текпетей ще оперират по крилата, а в атака ще започне Кешерю.
 
 
За гостите единайсеторката най-вероятно ще бъде съставена от вратаря Гутор под рамката и карето Шевченко, Филипенко, Сачивко и Антич в отбрана. Бегунов и Корзун ще са опорните халфове, а Стасевич и Ахмеди ще започнат на крилата. Атаката ще води Дарбо, а зад гърба му ще го подкрепя Подстрелов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки