Тампа Бей защити титлата си в НХЛ (ВИДЕО)

След минимален успех над Монреал в петия мач от финалната серия

Тампа Бей защити титлата си в НХЛ (ВИДЕО)

Тампа Бей спечели за втора поредна година купа „Стенли“ и защити титлата си в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Единственото попадение срещу Монреал за новите-стари шампиони вкара Рос Коултън в 33-ата минута, а по този начин тимът спечели серията с 4:1 победи.

Миналата година отборът от щата Флорида спечели шампионското звание след успех с 4-2 победи над Далас Старс.

Отборът на Монреал стигна до финала за Купата за първи път от 28 години, като през сезон 1992/1993 спечели шампионата след успех над Лос Анджелис Кингс с 4-1.

Иначе Канейдиънс е най-старият и титулуван клуб в НХЛ, който води началото си от 1909-а година и има 24 шампионски титли във витрината си.

Тимът на Тампа завърши 3-и в редовния сезон в Централната дивизия и в елиминациите до финала отстраниха последователно Флорида с 4-2, Каролина с 4-1 и Ню Йорк Айлендърс с 4-3.

С тази титла те стават едва третият отбор в Лигата, който печели две поредни шампионски титли. Но миналата година те спечелиха титлата без да отпразнуват с феновете си.

Единственото попадение в мача днес падна 7 минути преди края на втората третина, когато Дейвид Савар намери новобранеца в тима Колтън, който плъзна шайбата под стика на бранителя на Монреал Бен Киаро и вкара.

От този момент нататък на леда изгря звездата на вратаря Андрей Василевски, който спаси всичко, което имаше да се спасява.

Изключителните му намеси продължиха и в последната френетична минута на мача, когато отрази шайбата и с ръце. Така той записа и пети шътаут за сезона.

Василевски, който беше връхлетян от щастливите си съотборници, когато прозвуча последният звуков сигнал, бе награден с трофея Conn Smythe като най-ценния играч в плейофите.

"Да спечелим титлата пред нашите фенове и семействата ни, нещо което не можахме миналата, носи невероятно усещане", заяви капитанът на победителите Стив Стамкос по повод решението да бъдат допуснати 17 000 зрители.

"Tова беше голяма мотивация за отбора. Нищо от миналия сезон не се променя, но да повторим титлата е заявка да ни впишат в историята. Този отбор постигна нещо, което много други не успяха, заяви още капитанът на Тампа Бей Лайтнинг.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки