Тите: Имаше антифутбол срещу нас

Вижте мнението на бразилския треньор след загубения финал на Копа Америка

Тите: Имаше антифутбол срещу нас

 Селекционерът на Бразилия Тите похвали Аржентина за титлата, но също така каза, че поражението у дома е дошло заради грубата игра на противника.

"Искахме да играем, но имаше много анти-футбол. Фаулове през цялото време, бяха необходими векове, за да продължи мачът. Нямаше темпо. Тяхната стратегия беше такава. Аржентина е с много силна защита, има страхотен вратар. Имат и добри смени", заяви Тите.

Тазгодишното издание на Копа Америка трябваше да се проведе в Колумбия и Аржентина, но беше преместено след гражданско недоволство и нарастване на случаите на COVID-19.

"Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро се намеси и се съгласи да бъде домакин на всички 28 мача, но планирането беше прибързано, проблематично за участващите отбори и играчи", добави още той.

"Много може да се желае от организацията. Теренът беше лош. Играчите бяха изложени на прекомерен риск. Това не бива да се случва в голям турнир като този. Говоря конкретно за отговорния човек Алехандро Домингес, който е президент на Конмебол. Говоря за него, за организирането на турнира за толкова кратко време", допълни селекционерът на Бразилия.

Тите направи подобни критики по отношение на терените по-рано в турнира и беше глобен с 5000 долара.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки